Allsvenskan i halvtid - MFF
Ola Toivonen har tagit ett stort kliv framåt i MFF säsongen 2008 och gjort bra ifrån sig både som anfallare och mittfältare.

Allsvenskan i halvtid - MFF

Under Allsvenskans EM-paus kollar vi upp vad de allsvenska redaktionerna tycker om sina lags insatser efter de inledande elva omgångarna. Turen har kommit till Himmelrikets Nisse Byrfors som tror på en Topp tre-placering för sitt MFF.

Vilket betyg förtjänar ditt lag efter de inledande omgångarna? (Betyg 1-5 där 5 är ett toppbetyg och 1 är underkänt.)
– En svag trea. Placeringen är underkänd, men två förluster på elva matcher är godkänt.

Bästa upplevelsen?
– Bortavinsten mot Halmstad BK där Labinot Harbuzi avgjorde i slutskedet av matchen. Själv följde jag spektaklet via webbradio från Barcelona. Två fullkomligt Halmstadsblåa kommentatorer blev helt tysta vid segermålet. Jag och min i Spanien bosatta MFF-kompis firade som om vi tagit SM-guld.

Sämsta upplevelsen?
– Det är aldrig kul att förlora, och dessutom släppa in fyra mål, mot Helsingborg.

Största överraskningen(bland de egna spelarna?
– Man kände ju till Ola Toivonens potential redan sedan tidigare. Men jag håller ändå honom som Malmö FFs överraskning i vår. Han var fantastiskt bra i april i samband med att han blev uppflyttad i anfallet. Men han har även skött sig i maj som mittfältare och för första gången visat defensiva styrkor i sitt ihärdiga löpande över stora ytor.

Största besvikelsen bland de egna spelarna?
– Jag tycker inte att det är någon som fallit ur ramen helt och hållet. Men Jonas Sandqvist har varit ojämn och har känts osäker vid fasta situationer. Hoppas att uppehållet gör honom gott, och att han återfinner stabilitet i sitt spel.

Bäst bland motståndarna?
– Henrik Larsson. I Skånederbyt var han fantastiskt bra. Han var överallt, han låg bakom allt i offensiv väg, vilket inte var lite. Man kan inte annat än att buga och bocka och tacka förbunskaptenerna för att de tar ut honom till EM. Det ska bli spännande.

Grisigast bland motståndarna?
– Grisig vet jag inte, men en spelare som jag verkligen ogillar är Marcus Lantz. Han uppträdde verkligen otrevligt när vi mötte Helsingborg på Olympia nu senast. Vad ska man säga? Hela han, hela hans kroppsspråk och sätt på planen känns bara så genomosympatiskt.

Värvningsbehov?
– Vi skulle behöva en bra förstärkning till varje lagdel, men det ska verkligen röra sig om spetsspelare om det ska vara värt det. Det ryktas om Farnerudbröderna och jag tror nog att de hade kunnat passa in. Sen kan man hoppas att relationen till FCK är bra. Kanske att man skulle kunna låna in Ailton som fått dåligt med speltid på andra sidan sundet? Men mest av allt behöver vi en duktig mittback. Har dessvärre inga realistiska förslag på den fronten.

Vad tror du om resten av säsongen?
– Med eller utan förstärkningar så tror jag att vi kommer vara starka i höst. Rolle och Gren har som bekant påbörjat ett lagbygge. De jobbar med att etablera en tydlig spelidé och en fotbollsfilosofi som bygger på kontinuitet och noggrannhet. Jag tror vi kommer att börja se effekten av detta redan i höst. Det blir en topp tre-placering. 

SvenskaFans.com // MMinfo@svenskafans.com2008-05-23 14:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans