Allsvenskan i halvtid – TFF
Jens Sloth - säsongens överraskning i TFF. Och dessutom med klara programledartalanger...

Allsvenskan i halvtid – TFF

Under Allsvenskans EM-paus kollar vi upp vad de allsvenska redaktionerna tycker om sina lags insatser efter de inledande elva omgångarna. Turen har kommit till Ståplats och Jacob Cronhag som drömmer om en målfarlig anfallare till sitt Trelleborg.

Vilket betyg förtjänar ditt lag efter de inledande omgångarna? (Betyg 1-5 där 5 är ett toppbetyg och 1 är underkänt.)
– TFF förtjänar en tvåa. Lagets insatser har varit okej, varken mer eller mindre. Ska man ha högre betyg håller det inte att bli utspelade av Ljungskile på hemmaplan, och att sumpa så pass mycket målchanser som vi gjort så här långt. Vi har stundtals spelat rätt så bra fotboll, men man är inte bättre än vad tabellen visar.

Bästa upplevelsen?
– Magnus Anderssons frisparkskanon mot GIF Sundsvall borta. Oj oj oj, där har ni en kandidat till årets mål.

Sämsta upplevelsen?
– Ljungskile-matchen på Vångavallen. Att bli utspelat av den enligt många självklara tabelljumbon LSK på hemmaplan är allt annat än kul.

Största överraskningen bland de egna spelarna?
– Jens Sloth. Jag trodde ärligt talat han var slut som spelare på den här nivån, fast det gläder mig något enormt att han är tillbaka och har varit riktigt bra som nyskolad mittback. Dessutom är han en väldigt duktig programledare på FANTV.

Största besvikelsen bland de egna spelarna?
– Jag får nog säga Mattias Nylund. Den dyraste och mest meriterade värvningen, som säkerligen också är bäst betald i truppen, har inte övertygat. Har på slutet blivit petad av Micke Bengtsson.

Bäst bland motståndarna?
– Anders Svensson är grymt bra för tillfället.

Grisigast bland motståndarna?
– Här väljer jag nog att passa.

Värvningsbehov?
– Med risk för att låta tjatig, en målfarlig anfallare. Den här spelartypen har klubben sökt i vääääldigt många år nu. Jag hoppas på ett bra anfallsförvärv i sommar, så vi slipper fortsätta tappa poäng i höst på att missa solklara chanser, exempelvis öppet mål från två meters avstånd.

Vad tror du om resten av säsongen?
– Det är helt beroende på vilka spelare klubben lyckas värva i sommar. Får vi in en striker i laget, då kan det sluta med övre halvan. Fortsätter det på samma sätt som nu med sumpade målchanser, då kommer det bli absolut bottenstrid. Sedan är det också så klart viktigt att Jonas Bjurström kommer tillbaka från sin skada så fort som möjligt.

SvenskaFans.com // MMinfo@svenskafans.com2008-05-24 10:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans