Allsvenskan i halvtid – HIF
Marcus Lantz imponerar i HIF. Här jublar han efter sitt straffmål mot MFF i derbyt som HIF vann med 4-2.

Allsvenskan i halvtid – HIF

Under Allsvenskans EM-paus kollar vi upp vad de allsvenska redaktionerna tycker om sina lags insatser efter de inledande elva omgångarna. Turen har kommit till HIF E-zine och Christoffer Spegel som tror på sitt Helsingborg trots dåligt spel på hemmaplan.

Vilket betyg förtjänar ditt lag efter de inledande omgångarna? (Betyg 1-5 där 5 är ett toppbetyg och 1 är underkänt.)
– 2. Betyget kan inte bli högre eftersom man tappat många onödiga poäng särskilt på hemmaplan med ett ”på pappret” starkt lag. Godkänt räddas av ett fint grundspel.

Bästa upplevelsen?
– Matchen mot MFF den 28 april. Inte bara för att HIF vann utan även på vilket sätt man gjorde det och att man vände en negativ trend resultatmässigt.

Sämsta upplevelsen?
– Måste nog vara jämnt skägg mellan allmän ineffektivitet, stundtals slappt försvarsspel och onödiga mål insläppta i slutminuterna. De största besvikelserna är poängtappen på hemmaplan mot Halmstad, Gefle och Norrköping trots stor dominans. Det mest pinsamma är väl senaste förlusten mot Valsta/Syrianska även om man på något vis kan förstå varför HIF inte vill vara kvar i Svenska cupen.

Största överraskningen bland de egna spelarna?
– Måste framhäva Marcus Lantz som verkligen gått fram och tagit ett stort ansvar och även visat varför han varit landslagsmässig under tidigare år trots att förra säsongen blev misslyckad. Att Christoffer Andersson har den kapacitet han visat visste vi redan.

Största besvikelsen bland de egna spelarna?
– Det är målfoto mellan René Makondele och Razak Omotoyossi. Martin Kolár har varit skadad så han är ursäktad. Tror att Makondele hade mått bra av att Kolár blir ordentligt frisk så han får lite konkurrens. Razak hade nog mått bra av ett miljöombyte. Han känns ibland omotiverad och arbetar för mycket mot sina egna mål och inte mot lagets.

Bäst bland motståndarna?
– Som HIF:are och med tanke på enskilda matcher kan man ju givetvis framhäva målvakterna Sahlman i Halmstad och Björklund i Hammarby som räddade deras respektive lag. Annars tänker jag nog främst på Teddy Lucic i Elfsborg. HIF, med sin offensivlusta, kom ingenvart mot klippan från Göteborg.

Grisigast bland motståndarna?
– Svårt att säga, brukar ju alltid bli någon i Kalmar men detta år har ju KFF presterat mer än så. Får väl ta Daniel Andersson i MFF som vanligt då *haha*.

Värvningsbehoven?
– Frågan är hur ”fit for fight” Oscar Berglund är efter uppehållet. Men Daniel Andersson behöver tuffare konkurrens. Sedan krävs en rutinerad mittback som ersättning för Granqvist. Samir Beloufa visar gång på gång att han inte håller måttet. Försvinner Razak så behövs givetvis en etablerad ersättare där med. De ungtuppar vi har idag är inte riktigt flygfärdiga. Annars ser det bra ut.

Vad tror du om resten av säsongen?
– Som vanligt hoppas man på guld men Kalmar blir oerhört svåra att ha att göra med. Om HIF får ordning på sitt försvarsspel och slutar att släppa in billiga mål så tror jag på en topp-3 placering för den kapaciteten har truppen. Men då krävs nog även att Razak stannar och börjar leverera eller att en likvärdig spelare ersätter.

SvenskaFans.com // MMinfo@svenskafans.com2008-05-25 10:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans