Inför Enköping-Väsby på måndag kväll

Redan på måndag kväll är det ny match för Väsby. Matchen mot Enköpings SK har derbyliknande avstånd, det går lika fort att åka med bil till Enavallen som att ta sig till Skytteholm en vanlig eftermiddag.

I hemmalaget är förstås frustrationen stor, laget ligger sist i Superettan med fyra poäng och minus 9 i målkvot, inte roligt att heta Bo Petersson och Jesper Blomqvist i dagsläget, tränarparet hade (har) säkert oändligt mycket högre ambitioner än att ligga sist. Verkar vara mycket svårare att vara tränare i ett Superettan-lag än att sitta i en TV-studio och tycka till om andras prestationer!

Nu är det dock ingen som tror att sista platsen blir långvarig för ESK, truppen är alldeles för stabil för att cementeras i bottenskiktet. I fyrbackslinjen återfinns två bekanta spelare för den Väsbypublik som kommer att finnas på Enavallen, högerbacken Peter Holm och genuine Väsbybon Daniel Olsson som mittback, båda var med under säsongerna 2005-2006 i Väsbys lag i Superettan.

Framåt är det än så länge tunt med målskyttet för ESK, bäst är nyförvärvet från FC Dinamo Minsk i Vitryssland, Viktar Sokal som med sina två mål, ett spelmål och en straffspark toppar den interna skytteligan.
Segerskytten i ESK:s match mot BP, Mats Lundin är varningsavstängd mot Väsby. En herre som säkert gillar att möta Väsby är Anders Lindberg, har agerat inhoppare så här långt i serien, kan ju alltid hoppas att han inte får någon speltid på måndag, Lindberg har med sin längd (190 cm) gjort nickmål på Väsby förut, då spelandes i Visby Gute i Division-2. Nu vet vi att Väsbys coach Mikael Stahre vet om Lindbergs storhet i luftrummet, eftersom han varit hans tränare under en period.

På frågan om den gode Micke har koll på Enköping svarar han så här:
- Att inte ha det vore tjänstefel!

Hur är läget hos de våra?
Skickar frågan till Mikael Stahre.
- Humöret är på topp, kvitteringen mot Qviding var mycket viktig för moralen, att komma igen från ett olyckligt underläge och kvittera betyder mycket för framtiden.

Så du är nöjd med en poäng?
- Som matchbilden blev så är jag nöjd med den utveckling som gav poäng!

Borde vi inte avgjort på alla chanser vi hade i andra halvlek?
- Tycker jag med, men marginalerna i Superettan är hårfina!

Lördagens träning var inget som motsäger Mikael Stahres konstaterande om att humöret är på topp, i strålande solsken hade tränarna Mikael Stahre och Lennart Moström komponerat följande träningsprogram.
- Snabbhetsövningar, framåt/bakåt/sidled
- Snabbt passningsspel 
- Lika snabbt tvålagsspel på kort plan 
- Snabba avslut på kort plan
Ensamvarg med eget träningsprogram var målvakten Niklas Westberg.
Löpning med intervall var det som gäller för ”mål-Nicke” som nu är på väg tillbaka efter en infektion i kroppen sedan mars månad.
Nu återstår ett träningspass på söndag eftermiddag kl. 16.00 innan truppen spikas.
Hoppas vi är Väsbybor på plats på måndag kväll.

Klockan 19.00 blåser domaren Johnny Lundbäck till spel.

Roy RosenbackRoy Rosenback2008-05-24 14:41:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna