Allsvenskan i halvtid – Blåvitt
Pontus Wernbloom har inte varit lyckosam säsongen 2008. Här jublar han dock efter Sigurdssons mål mot GIF Sundsvall.

Allsvenskan i halvtid – Blåvitt

Allsvenskan har som bekant tagit en liten paus inför EM-slutspelet i Schweiz/Österrike. Så här i väntans tider kollar vi upp vad de allsvenska redaktionerna tycker om sina lags prestationer så här långt. Turen har kommit till Blåvitts Fredrik Janlind som inte tror att IFK Göteborg når riktigt hela vägen fram i år.

Vilket betyg förtjänar ditt lag efter de inledande omgångarna? (Betyg 1-5 där 5 är ett toppbetyg och 1 är underkänt.)
– Spelet har verkligen inte fungerat hittills i år, men trots det så har laget lyckats plocka rätt mycket poäng. Vi ligger med i tabelltoppen trots att vi knappt har gjort en enda riktigt bra match, det ser vi som en styrka. Laget förtjänar ett godkänt betyg = 3

Bästa upplevelsen?
– Utan tvekan vändningen i andra halvlek mot Kalmar. Det är i sådana stunder man är stolt över att vara blåvitt. Den skönaste segern överlägset under denna säsong. Att gå ifrån att vara utspelade i första halvlek till att vända matchen i andra visar än en gång vilken styrka laget besitter när de får det att fungera.

Sämsta upplevelsen?
– Ett självklart svar här med, sista matchen innan uppehållet mot Elfsborg. Inte mycket som stämde i den matchen och vi fick se prov på ett par riktiga grodor från ett par spelare, mer behövs inte säga.

Största överraskningen bland de egna spelarna?
– Kim Christensen, vilken målvakt! Visserligen fipplade han in 3-0 målet mot Elfsborg men han har varit guld värd för IFK Göteborg i år. Det var inte många som trodde att han skulle vara så pass bra, ytterst bra scouting var det i alla fall.

Största besvikelsen bland de egna spelarna?
– Det är flera spelare som inte har presterat på sin toppnivå, men personligen har jag alltid gillat Pontus Wernbloom från den dagen då han debuterade mot Kalmar och körde över Rydström. Det är så man minns Pontus som en spelare som inte viker ner sig. I år har han börjat med att lägga sig varje gång han får en knuff i ryggen. Pontus har inte levt upp till förväntningarna i år, det finns flera spelare som skulle kunna platsa här men nu får det bli Pontus.

Bäst bland motståndarna?
– Stefan Ishizaki, räcker att säga Hjalmar Jonsson för att beskriva, en makalös uppvisning från Ishizakis sida som visade att han inte är kvar länge till i Allsvenskan.

Grisigast bland motståndarna?
– Vi har faktiskt inte mött någon riktigt grisig motståndare i år, ingen som har stuckit ut och som man minns.

Värvningsbehoven?
– Många blåvita skulle gärna se en spelfördelare på mitten. Det har snackats mycket om en comeback för Martin Ericsson vilket skulle vara en drömvärvning. Men en anfallare som kan göra sin bevakare och sen hänga dit den skulle man inte tacka nej till. De anfallare vi har idag är lite samma spelartyp, eftersom Hysén och ”Lill-Alex” har fått mest speltid på kanterna. Många vill att Selakovic ska få en chans till i anfallet att bevisa vad han går för.

Vad tror du om resten av säsongen?
– När det handlar om Blåvitt så tror man alltid på guld i hjärtat. Men som det har sett ut under vårsäsongen så blir det nog inget guldfirande i höst. Det måste bli en förändring nu under uppehållet om Blåvitt ska vara med och kriga om guldet i år. Hösten kommer bli tuffare med Champions League-kval men förhoppningsvis höjer sig spelarna istället. En topp fyra-placering kan man ändå kräva av laget trots att de inte visat upp särskilt mycket hittills.

SvenskaFans.com // MMinfo@svenskafans.com2008-05-26 16:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans