Skön seger över Enköpings SK

Kvällens bortamatch mot Enköpings SK på Enavallen började försiktigt från bägge lagen,

Kvällens bortamatch mot Enköpings SK på Enavallen började försiktigt från bägge lagen, i 9:e min. fick dock hemmalagets Mikael Andersson en bra träff från 18 met. Och Thomas Thudin i Väsbymålet var chanslös, 1-0 kändes lite fel då spelet var hur jämt som helst.
Det skulle dröja en kvart innan Väsby fick iväg ett riktigt skott, dock tog Admic Catovic frispark i utsidan av burgaveln.
Nästa en halvtimme hade spelats när Mikael Thorstensson kvitterar tror alla tillresta Väsbybor på läktaren, dock är linjemannens flagga i luften och målet döms bort.
”Adde” Catovic som var riktigt duktig i kvällens match får iväg ett riktig pärla i slutet på halvleken, tyvärr hinner ett motståndarben fram och styr bort bollen.
En jämn halvlek där båda lagen hade svårt att komma till bra avslut.

Mikael Stahre var inte nöjd med vårt spel och därav två byten i halvlek, om det berodde på byten eller något annat vet vi inte men det var ett beslutsamt Väsby som kom ut till spel.
Tog direkt tag i spelet och när klockan visade 45.50 låg bollen i hemmalagets mål, ditförpassad av Admir Catovic som fick kanonträff från 17-18 met. Ställde hemmalagets keeper Ludwig Bergström helt som inte nådde bollen, målet var snarlikt det hemmalaget gjorde, distinkta tillslag och nära stolpen var det bägge gångerna.
Hemmalaget pressades mer och mer tillbaka av ett mycket vackert spel från Väsbys sida, laget jagade ett segermål och att räkna upp alla chanser som radades upp går inte.
64 min. var spelade då Admir Catovic körde slalom i ESK:s vänsterförsvar, drog bollen bakom ryggen och över huvudet och hemmaförsvaret var riktigt yra i mössan. Hemmapubliken gav den gode ”Adde” en riktigt vacker applåd för uppvisningen.
72 min. ny kanon av ”Adde” och en riktigt bra räddning av Bergström.
Mikael Thorstensson, Brwa Nouri, Niklas Backman och ”Adde” hade alla chansen att avgöra mot ett tröttkört hemmalag som spelade 4-5-1 på slutet.
Paniken var fullständig emellanåt i ESK:s försvar, tränaren Bosse Petersson vrålade ut order och spelarna grymtade på varandra, en räddning på mållinjen av en ESK back med min. kvar blev den sista riktigt stora chansen för Väsby trodde vi alla.
Väsby öste dock på för fulla muggar, klockan tickar in på en min. stopptid då en tröttkörd Gabriel Petrovic startar en rusch från egen planhalva, ingen hemmaspelare orkar följa, 10 met från straffområdet slår han en rak boll rakt in i boxen där Mikael Thorstensson tar emot mitt mellan ESK:s mittbackar, avancerar några meter och rullar bollen vid sidan om en utrusande Ludwig Bergström i hemmamålet och vilt jubel både på banan och på sidan om.
En otrolig löpning av ”Gabbe” och en lika otroligt kall Thorstensson är det som avgör matchen på stopptid. 1-2 till Väsby som håller i bollen enkelt mot ett tröttkört hemmalag de få minuter som är kvar.
Bara att lyfta på kepan för en fantastisk kämpainsats, laget ville ha tre poäng och fick det rättvist, dock efter mycken möda.
Laget gör en godkänd första halva och en mycket bra andra halvlek och många var det som stod upp ordentligt.
Skall någon harangeras extra så kan vi konstatera att mittbacken Niklas Backman numera är hur säker som helst, nick och placeringssäker, stark i kroppen, en riktig klippa är han, trots att han är bara 20 år.