Allsvenskan i halvtid – ÖSK
Nordin Gerzic har varit en av årets ljuspunkter i ett annars tamt ÖSK.

Allsvenskan i halvtid – ÖSK

Så här i väntans tider kollar vi upp vad de allsvenska redaktionerna tycker om sina lags prestationer så här långt. Turen har kommit till Svartvitt och Johannes Avenbrand som drömmer om en anfallare som kan göra mål.

Vilket betyg förtjänar ditt lag efter de inledande omgångarna? (Betyg 1-5 där 5 är ett toppbetyg och 1 är underkänt.)
– Tidigare har jag varit inne på att ÖSK inte kan få godkänt efter de första elva omgångarna och på den linjen håller jag mig fortfarande. Men visst, man ska inte gnälla på allt och det har ju inte sett helt klappruttet ut. En väldigt svag tvåa ger jag Sportklubben, men den siffran hade naturligtvis varit högre och starkare om vi bara haft någon som kunde peta in lite bollar längst fram.

Bästa upplevelsen?
– Det är svårt att komma ifrån Djurgårdsmatchen, och speciellt den första halvlek som presterades då av de svartvita. Var det Behrn Arena eller Bernabeu man befann sig på?

Sämsta upplevelsen?
– Den totala avsaknaden av en målskytt svider i ögonen och matcherna nu på slutet (läs Malmö, GAIS) som vi totalt klappar igenom i.

Största överraskningen bland de egna spelarna?
– Magnus Kihlberg har varit bäst hittills, men det hade jag på känn innan säsongen så det är inte direkt någon överraskning för mig. Mitt val faller på Nordin Gerzic, han har överraskat positivt på mig.

Största besvikelsen bland de egna spelarna?
– Bertin Zé och Eric Bassombeng får jag nog säga. Trodde inte att de skulle totaldominera i allsvenskan, men visst trodde jag att de i alla fall skulle inneha mer speltid än vad de haft så här långt. Tyvärr har skador och acklimatiseringen till svensk fotboll satt stopp för det hittills. De har mycket boll i sig och ett uppehåll, med allt vad det innebär för dem, kan bara båda gott.

Bäst bland motståndarna?
– Om man går på de matcher mot de lag som ÖSK mött än så länge så finns det ett antal spelare man inte vill ska ha bollen, dvs. Marcin Burkhardt (Norrköping), Henke Larsson (HIF) och Ola Toivonen (MFF) som alla presterat duktigt mot just Svartvitt.

Grisigast bland motståndarna?
– Michael Mensahs armbågar skulle jag inte vilja komma i närkamp med.

Värvningsbehoven?
ÖSK skriker efter en anfallare, och det är klart att fyra mål är långt ifrån godkänt, bedrövligt ligger nästan närmare till hands, men jag känner ändå att en offensiv kreativ mittfältare inte heller skulle sitta helt fel.

Vad tror du om resten av säsongen?
– Med tanke på att det började så bra så hade man siktet inställt på att vi kanske skulle hamna på en mittenplacering i år, men ju mer säsongen pågått och ju lägre ner vi har dalat i tabellen så får man nu mobilisera kraft för att spela till sig ett nytt kontrakt, något annat finns inte att tänka på i dagsläget.

SvenskaFans.com // MMinfo@svenskafans.com2008-05-27 18:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans