Allsvenskan i halvtid – LSK
LSK:s hemmaseger mot IFK Göteborg var ett resultat som överraskade hela Fotbolls-Sverige.

Allsvenskan i halvtid – LSK

Så här i väntans tider kollar vi upp vad de allsvenska redaktionerna tycker om sina lags prestationer så här långt. Turen har kommit till Ljungskileskribenten Pontus Glimsand som är helnöjd med LSK:s prestationer.

Vilket betyg förtjänar ditt lag efter de inledande omgångarna? (Betyg 1-5 där 5 är ett toppbetyg och 1 är underkänt.)
– En stark 4. LSK var på förhand uträknat av de flesta att inte hålla sig kvar och till och med vara avsågade redan innan EM-uppehållet. Nu ligger man på en 11:e plats i tabellen, men med lite mer flyt kunde man ha plockat ihop några poäng till på vägen.

Bästa upplevelsen?
– Helt klart hemmamatchen mot IFK Göteborg. Fredag 25 april, publikrekord (7 128), soligt och fint väder och vinst med 2-1. Båda målen från Andreas ”Kärna” Kristoffersson. En redan klassisk match för Ljungskiles del.

Sämsta upplevelsen?
– Sundsvall borta. Jag har inte sett LSK så tafatt och bortspelade som de var på år och dagar. Kanske inte ens någonsin tidigare. Det var bedrövligt, och man ville bara glömma det så fort som möjligt.

Största överraskningen bland de egna spelarna?
– Faktiskt ”Kärna” som ändå kommit tillbaka från en korsbandsskada på ett halvår, inte spelat mycket under försäsongen men ändå har petat in fem mål. Det är ingenting annat än starkt!

Största besvikelsen bland de egna spelarna
– Jag väljer att passa på den.

Bäst bland motståndarna?
– Henrik Larsson så klart. Det var bland det värsta jag sett någon enskild spelare prestera uppe på Starke Arvid. Med alla de fina passningarna han skapade och det spelsinnet så är han helt klart den bäste.

Grisigast bland motståndarna?
– Erkan Zengin. Sprang runt hela tiden och gnällde, var allmänt ful och grisig. Men det är hans stil…

Värvningsbehoven?
– Två nya mittfältare kanske skulle behövas. Alternativt en försvarare och mittfältare. Det hänger lite på om Michal Kubala kommer förlänga och stanna i LSK eller inte.

Vad tror du om resten av säsongen?
– LSK brukar vara ett höstlag, det vill säga då de är som bäst. Jag kan bara hoppas att detta stämmer även denna säsong, och då lär poängen komma också. LSK har ju visat att de kan plocka en del poäng, och det är bra för självförtroendet när man dessutom ligger elva, och därför tror jag att man kan hänga kvar om man klarar sig någorlunda från skador och dylikt.

SvenskaFans.com // MMinfo@svenskafans.com2008-05-29 08:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans