Allsvenskan i halvtid – GIF
Patronerna gör vad de kan för att höja stämningen på ett annars ganska folktomt Norrporten Arena.

Allsvenskan i halvtid – GIF

Så här i väntans tider kollar vi upp vad de allsvenska redaktionerna tycker om sina lags prestationer så här långt. Turen har kommit till Norrlandsfönstrets Jonathan Stara som tror på att Sundsvallbörjar klättra i tabellen efter EM-uppehållet.

Vilket betyg förtjänar ditt lag efter de inledande omgångarna? (Betyg 1-5 där 5 är ett toppbetyg och 1 är underkänt.)
– En 2:a. Jag tror flera hade sett fram emot några fler tagna poäng efter våren och framförallt i matcherna mot lag som Gävle och Trelleborg. Dock ska det sägas att vi förhoppningsvis har en uppåtgående form och tittar man på tabellen så kan det nästan bara bli bättre. Per – – Joar Hansen har hela våren sagt att spelet finns men att resultaten inte riktigt visat sig. Efter EM-uppehållet klättrar GIF Sundsvall och spelet börjar visa sig i resultaten.

Bästa upplevelsen?
– Att vinna över Ljungskile med 4-0 var en skalp som satt fint tidigt på säsongen. Det kanske inte var någon höjdpunkt till match, men det var otroligt viktiga poäng.
– En annan fin upplevelse från våren var Patronernas otroliga Tifo mot Djurgården där supportrarna verkligen visar allsvensk klass. PPV talade om att det var den allsvenska säsongens snyggaste. Jag kan inte annat än att hålla med.

Sämsta upplevelsen?
– Fiaskomatchen i Gävle. En riktigt fin sommarkväll med ca 200 tillresta fans slutade med dåligt spel, dålig inställning och tillslut med en förlust med 2-0 vilket betydde noll poäng.

Största överraskningen bland de egna spelarna?
– Nuri Mustafi, som, från FC Popa i finska division 2, har lyckats kriga sig till att starta och göra inhopp flera av vårens matcher. GIF Sundsvalls Cain Dotson beskriver dessutom Mustafi som en av de mest professionella spelare han träffat. Imponerande och precis en sån spelare som GIF Sundsvall behöver.

Största besvikelsen bland de egna spelarna?
– Av princip så tycker jag inte att man ska såga egna spelare om de inte verkligen förtjänar det. Däremot så kan jag säga att jag väntat mig mer av Robert Mambo-Mumba, Sverrir Gardarsson och Fredrik Sundfors. Dock har säsongen bara börjat och jag är övertygad om att hela laget kommer att lyfta sig under hösten.
– Jag passar även på att ge en känga till sundsvallspubliken som inte riktigt stöttat som jag hade hoppats. Så fort EM är över hoppas jag att publiken tar sitt ansvar och kommer tillbaka till Norrporten Arena.

Bäst bland motståndarna?
– Jonas Wallerstedt. som har visat att IFK Göteborg gjort rätt som valt att satsa på honom. Även bröderna Elm har i många matcher har visat hur det ska se ut då man spelar enkel och rak fotboll. Sedan är Henrik Larsson en spelare som också förtjänar en applåd.

Grisigast bland motståndarna?


Värvningsbehoven?
– Spontant skulle jag säga att vi behöver en vänsterback och en mittfältare.
– Det kan vara så att Mikael Lustig försvinner och då kommer Billy Berntsson med stor sannolikhet att ta Lustigs plats till höger. Då finns det en lucka att täcka upp till vänster och jag tror att vi måste fylla den luckan med en spelare utifrån.
– Vad gäller mittfältare så måste vi ha en man som kan vara med och kriga om en plats i startelvan. Vi behöver en spelare som tar ansvar och som kan stötta och leda laget och klara den press som GIF Sundsvall har på sig i botten av Allsvenskan.

Vad tror du om resten av säsongen?
– Hannes Sigurdsson kommer att fortsätta att visa sin isländska vinnarskalle och det kommer att smitta av sig på resten av laget. Några tunga matcher väntar GIF Sundsvall i höst, men efter den tunga inledningen som våren förde med sig, kommer det att vända och Giffarna kommer att klättra upp till en trettonde plats och precis slippa kvalet.  

SvenskaFans.com // MMinfo@svenskafans.com2008-05-30 08:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans