Allsvenskan i halvtid – Elfsborg
Dags för en repris från 2006 i Borås? Ja, Jocke Johansson på Ålgårsläktaren utesluter inte ett nytt guld till Elfsborg i alla fall.

Allsvenskan i halvtid – Elfsborg

Allsvenskan ligger som bekant på is inför och under EM och under tiden har vi kollat upp vad de allsvenska redaktionerna tycker om sina lags prestationer så här långt. Sist ut är Joakim Johansson på Ålgårdsläktaren som inte utesluter en ny guldfest i Borås till hösten.

Vilket betyg förtjänar ditt lag efter de inledande omgångarna? (Betyg 1-5 där 5 är ett toppbetyg och 1 är underkänt.)
– 3. Elfsborg har gjort en ganska bra vårsäsong. Man har tappat onödiga poäng mot lag som Ljungskile och Örebro, men annars har det sett bra ut. Desto fler matcher som spelats, desto bättre har det gått. Har vunnit mot ponerade topplag som HIF, Kalmar, IFK Göteborg, och har stundtals spelat den bästa fotbollen i allsvenskan på flera år.

Bästa upplevelsen?
– Vinsten mot IFK Göteborg får ses som den bästa matchen i år. Det var en taktisk triumf i en ganska jämn match, där man vann med 3-0. Det är alltid lite extra skönt att vinna matcher mot IFK, men samtidigt visade man upp en väldigt bra fotboll.

Sämsta upplevelsen?
– Ljungskile-matchen. Det var verkligen missarnas match. Man hade nog 6-7 riktigt heta chanser att ta ledningen, men misslyckades och Ljungskile stötte in en boll med tre minuter kvar att spela. Oerhört tung och onödig förlust.

Största överraskningen bland de egna spelarna?
– Helgi Dánielsson får nog den rollen. Han var alldeles för bra för Öster, och i Elfsborg har han utvecklats ytterligare på kort tid. Tillsammans med Anders Svensson har de tillsammans vunnit många matcher på mittfältet. Spelar med ett lugn och smartness som saknats, samt bra offensiva kvalitéer.

Största besvikelsen bland de egna spelarna?
– Skulle nog personligen säga Emir Bajrami. Trodde han skulle ta chansen mer än vad han gjort, säger dock inte att han har gjort en dålig vår men han hade chansen att bli ordinarie men har inte tagit den. Det är upp till bevis för Emir nu, när chansen kommer igen hoppas jag han tar den med tanke på den potential han har.

Bäst bland motståndarna?
– I de matcher vi spelat måste jag nog säga Cesar Santin. På det sätt han sprang iväg från Elfsborgsförsvararna var otroligt. Han är en oerhört viktig spelare för Kalmar, och visade fina kvalitéer mot Elfsborg, även om man tog bort honom väldigt bra den matchen. Henrik Larsson är även han en klass för sig, men oroade inte allt för mycket i matchen mot IFE.

Grisigast bland motståndarna?
– Det är en bra fråga, kanske Daniel Öhrlund. Hans ”revansch” på Joakim Sjöhage på Borås Arena skulle renderat i rött kort, men domaren missade det. Det är väldigt svårt att säga vem som har varit fulast.

Värvningsbehoven?
– Beror helt och hållet på vilka som försvinner. Skulle man av all förmodan inte tappa någon är det just nu ingenting som behövs om truppen förblir komplett. James Keene kommer tillbaka och stärker upp forwardsbesättningen. Man har en bra bredd, men skulle man tappa exempelvis Ishizaki, Svensson eller Wiland får man nog tänka om litegrann och värva klasspelare.

Vad tror du om resten av säsongen?
– Jag är oerhört optimistisk inför resterande säsongen. Kalmar går in i ett UEFA-cupkval, Elfsborg i Intertoto. Tror att man lärt sig från förra året och kan hantera alla dessa matcher bättre i år. Har en intakt trupp från fjolåret och alla har höjt sig. Det beror mycket på vilka som kan tänkas gå eller bli skadade, annars ser jag en ny guldfest i Borås i höst.

SvenskaFans.com // MMinfo@svenskafans.com2008-05-30 16:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans