Assyriska imponerar och BoIS hakar på toppen

Sammanfattning från alla matcher, statistik och annat hittar ni här

Den åttonde omgången bjöd på en riktig skräll, och den kom i matchen mellan LB 07 och Häcken. Där vann LB 07 med udda målet på hemmaplan. I övrigt så fortsätter Assyriska att imponera. Laget bortaslog Örgryte med hela 4-0 i den här omgången. Noterbart är att J-Södra tog sin första seger för i år, och att Sirius vann derbyt mot Enköping.

Den åttonde omgången inleddes med matchen mellan Sirius och Enköping. Båda lagen var i storbehov av poäng, och det var en tveksam inledning från båda laget. Efter drygt en kvart spel så började hemmalaget ta över spelet. Den första halvleken bjöd annars på mycket kamp, och en del spel på mitten. I den andra halvleken så blev det bättre fart i spelet, men lagen hade svårt att skapa chanser. I den 54:e minuten så svarade Hoch för en lysande framspelning till Alexander Gerndt som ökade på till 2-0 för hemmalaget. ESK försökte sedan att skapa något framåt, men laget räcker liksom inte till. Sirius hade bra kontroll på matchen, men i den 71:a minuten fick ESK en frispark. Jamal Mohamed skruvade sedan bollen i bortre burgaveln, och plötsligt så var ESK tillbaka i matchen. Strax efter reducering var man nära att kvittera efter en hörna. Sirius rädde ut stormen, och lyckades ta tre viktiga poäng. Enköping ligger kvar på sista plats.

Falkenberg hade inför bortamötet med Degerfors tagit bara en poäng på bortaplan. Det började illa för Falkenberg. I den 7:e minuten tog Degerfors ledningen i matchen genom Christophe Lellet efter en mycket fin framspelning av Dejan Godar. Falkenberg skapade en del chanser att kvittera, men det var hemmalaget som gjorde även matchens andra mål. Det var Shmpetim Hasani som med en välplacerad skott överlistade Falkenbergs målvakt. I den 67:e minuten reducerade Falkenberg, och fyra minuter senare så fick man en straff och kvitteringen var nära. Degerfors målvakt Simon Nurme svarade för en fin benparad, och räddade straffen. Falkenberg skapade sedan några chanser till, men lyckades inte kvittera utan hemmalaget vann matchen.

Omgångens första skräll kom i matchen mellan LB 07 och Häcken. Hemmalaget LB 07 öppnade matchen bäst, och i den andra minuten tog man ledningen genom Richard Henriksson efter en säker slagen straff. Med fem minuter kvar av den första halvleken så fick hemmalaget en man utvisad. Efter det så spelade LB 07 mycket bra i försvaret, och Häcken hade svårt att komma fram till klara målchanser. Häcken kvitterade dock i den 64:e minuten. Jonas Henriksson passade fram Vinicius Silva som inte gjorde något misstag. Med tre minuter kvar av matchen fick hemmalaget sin första hörna i matchen. Hörnan slogs av Richard Henriksson och Magnus Carlsson nickade bollen i ribban. Carlsson slog sedan sin egen retur i mål. Häcken jagade sedan en kvittering, men matchen slutade med seger för hemmalaget.

J-Södra var utan seger i serien inför matchen mot Qviding på hemmaplan. Den första halvleken bjöd inte på något vidare bra spel. Båda lagen hade svårt att skapa målchanser, och den första halvleken slutade mållöst. Det blev bättre fart på spelet i den andra halvleken. Tio minuter in i den andra halvleken så tog J-Södra ledningen genom Andreas Nilsson. Fem minuter senare kom Qviding tillbaka och kvitterade. Hemmalaget skulle få sista ordet. I den 66:e minuten passade Johan Kerlefjärd fram till Michel Kamhie som avgjorde matchen.

Assyriska fortsätter att imponera i Superettan. I lördags så tog man en övertygande seger mot Örgryte på bortaplan. Xhevedet Llumnica inledde målskyttet i den 18:e minuten. Göran Marklund ökade på till 2-0 i den 27:e minuten. Örgryte satsade framåt, och det utnyttjade Assyriska under den första halvleken. Laget var mycket farliga i sina snabba omställningar. ÖIS inledde den andra halvleken med att pressa tillbaka Assyriska, men i den 77:e minuten avgjordes matchen helt. Llumnica svarade för en mycket fin presentation när han tog emot bollen och slog till på volley. Sista målet kom med åtta minuter kvar. Marcos Ferreira gjorde AFF-s fjärde mål i matchen. I och med seger så rykte Assyriska i toppen. Laget har nu tre poäng mer än Häcken som ligger tvåa.

I måndagens ända match tog Åtvidaberg emot Landskrona på Kopparvallen. Det var gästerna som skapade matchens första mål chans redan efter tre minuter spel. Det var Per Cederqvist som fick chansen, men han nickade över. I den 14:e minuten var återigen BoIS nära att näta, men Cederqvist sköt utanför. Istället var det Åtvidaberg som tog ledningen genom Johan Niklasson som höll sig framme efter en frispark. Den första halvleken bjöd annars på mycket kamp, och mycket spel på mitten. I den andra halvleken så tappade Åtvidaberg allt var spel heter. BoIS kvitterade i den 49:e minuten genom Mirza Jelecak efter tveksamt försvarsspel av hemmalaget. Efter det så stod matchen och vägde. Åtvidaberg kom in i matchen igen, och hade två frilägen i mitten av den andra halvleken. Båda två fick Ricardo Santos, men han missade båda två. Man kanske ska säga att BoIS målvakt räddade. Avgörandet kom i den 78:e minuten BoIS fick en hörna som hemmalaget inte fick undan. Johan Persson höll sig framme och tryckte dit segermålet för BoIS. I och med segern så hakade BoIS toppen, och laget ligger nu bara en poäng efter Assyriska som toppar.

Den åttonde omgången bjöd på tre hemmasegrar, och två bortasegrar. Bara en match slutade oavgjort. Hemmalagen gjorde 10- mål, och det gjordes sammanlagt 21-mål. Det är tre mål färre än i den sjunde omgången. Åttonde omgången sågs av 12651 personer. Publiksnittet var 1807 personer. Matchen mellan Sirius och Enköping hade mest publik. Där var det 3267 och tittade på. Minst publik var på matchen LB 07 och Häcken. Där var det bara 415 personer. Nottera att det fattas en match och den är inte inräknad i den här omgången. Matchen mellan Väsby och BP kommer att spelas den 19/6, och vi väljer att ta med den matchen i statistiken i den 11:e omgången istället för den åttonde.