Oväntat uppehåll gör Väsby bättre?

Redaktionen fick en pratstund med Väsbys tränare mitt under speluppehållet.

1) Hej Mikael Stahre, vad beror det 10 dagar långa uppehållet på?
-Eftersom BP som vi skulle ha spelat emot har spelare med i EM-kval för P19/89 så hade de möjligheten att flytta matchen som skulle ha spelats 1 juni
För oss har de inneburit möjligheten till mer fysisk inriktad träning som man sällan får utrymme till i den normala matchpulseringen.
2) Ni vann senast mot Enköpings SK, hur värderar du den segern?
-Tre poäng är alltid tre poäng, segern var rättvis och vi var nöjda med prestationen.
3) Väsby ligger i dagsläget över alla "streck" i Superettan, är det där Väsby hör hemma?
-Jag tror att ett toppskikt på 4-5 lag kommer att gå loss sen är det jämnt, vår ambition är att etablera oss bland de 12 främsta, vilket är realistiskt.
4) Sju omgångar, sju poäng, är det någon match du tycker att Väsby borde agerat annorlunda i, när du har facit i hand?
-Vi ser varje match som unik och förbereder oss maximalt och går för seger, vi kan konstatera att vi kan hota samtliga lag i serien, sedan handlar det om att förvalta det bollinnehav och målchanser vi skapar.
Vi analyserar varje match och sedan drar vi nytta av de erfarenheter vi dragit.
5) Väsby rosas ju för sitt sätt att spela en trevlig och sevärd (offensiv?) fotboll vart ni än kommer i Sverige, kan du beskriva hur, varför det är så?
(minns förra året i Norrettan då BK Forwards tränare uttryckte sej så här -Nu när Väsby kommer på besök så kommer publiken, om inte, då kommer den aldrig-
-Vi gör våran grej, dvs vi spelar och ej sparkar, vi vill kunna bestämma över vad som skall hända och inte bara hoppas på att motståndarna skall vara värdelösa och slå bort bollen, eller att någon i vårat lag skall få bollen i huvudet och att det skall bli mål.
Vi är ju ett offensivt balanserat lag med individuellt skickliga spelare och det i sig bidrar ju till att det blir bra fotboll.
Sedan måste ju vår fotboll generera i flera målchanser och mål efter som laget är så offensivt. För att få till offensiven måste vi också ha spelare med defensiva egenskaper och rutin.
6) Hur mycket Väsby än rosas i Rikspressen så är intresset ljumt hos Väsbyborna, Väsby ligger i botten i publikligan när det gäller hemmamatcher.
På bortaplan är det något helt annat!
Närheten till storklubbarna i Stockholm, är det en realistisk tanke? Eller finns det andra funderingar, vad kan Väsby mer göra än att ha Superettans lägsta entré avgift (100:-) och spelar en attraktiv fotboll?
Hur funderar man som tränare i detta läge?
-Som spelare och tränare vill man ha yttre stimuli, dvs inramning och publik, jag hoppas publiken kommer i takt med bra prestationer och poäng.
7) Nu kommer ju en annan nykomling i Superettan, Ängelholms FF på besök, nästan identiskt lika med Väsby i tabellen, vad vet du om laget?
-I mitt uppdrag ingår ju det att ha kunskap om motståndarna, det har jag även denna gång sedan handlar ju det om att använda kunskapen vilket är en helt annan sak om man lyckas med.
Det finns likheter med Väsby, många duktiga spelare som är välutbildade, flera av dem med koppling till Helsingborgs IF. Ett bra lag med energi, det blir en spännande match.
8) Som avslutning kan du väl tala om vem som vinner Superettan?
-Landskrona, Assyriska tror jag går upp.
9) Kommer Väsby att spela i Superettan 2009?
-Spelare, tränare, ledare och funktionärer jobbar hårt för det.
10) Redaktionen önskar ett stort lycka till i fortsättningen!
-Tack så mycket. 
Fakta om Väsbys tränare:
Ålder: 32
Bor: Stockholm
Familj: Sambo + två barn
Intressen förutom fotboll: Familj och resa
Idkat någon idrott själv: Begränsad fotboll och handbollsspelare
Favoritlag förutom Väsby: AIK och Fenerbache
Dit vill jag åka på semester: Thailand och New York






Roy RosenbackRoy Rosenback2008-06-03 16:47:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna