&#34Dinho är inte till salu&#34
Dinho inte till salu...

"Dinho är inte till salu"

Efter många spekulationer den senaste tiden om evnetuella spelarförsäljningar och nyfärvärv valde webbteamet ta ett kort snack med klubbchefen Aydin Aho om läget.

Hur ser du på säsongsinledningen?
Naturligtvis är vi jättenöjda, vi har ett starkt lag med hög potential men det har inte funnits krav på topplacering. Vi har en homogen grupp: tränare, ledare och spelare drar alla åt samma håll och kämpar för varandra. Det är harmoniskt i gruppen helt enkelt och det ger resultat.

Hur mycket har skadorna påverkat laget?
Som mest hade vi 9 spelare som inte var tillgängliga för spel, det är för mycket, men de som fått chansen har gjort det otroligt bra. Framför allt har många egna produkter fått speltid vilket är ett gott betyg för vår talangutveckling.

Det har varit skriverier om landslagsspelarna?
Alla tre (ELias, Lamin och Aziz) är uttagna till att spela VM-kval, vi har naturligtvis haft en dialog med samtliga. Lamin åkte något senare än planerat medan ELias och Aziz ville åka tidigare. Det är deras beslut, även om det olyckligt att det sker när vi har många skadade bör vi vara glada för deras skull.

Det går rykten om att Dinho skall säljas till allsvenska klubbar?
Dinho har haft en makalös säsong hittills, det är naturligt att andra klubbar sneglar på honom. Vi har fått förfrågningar från såväl allsvenska som utländska klubbar och det är smickrande för honom och Assyriska. Dock har vi också ambitioner som klubb och vi har en skyldighet gentemot våra supportrar. Vi har förklarat för berörda att han inte är till salu men kommer ett jättebud är det vår skyldighet att lyssna.

Det har gått rykten om Christos Christoforidis?
Det har det gjort sedan han lämnade klubben, det är naturligt då han var uppskattad i Assyriska. Det är utan tvekan en bra spelare, dock har vi förtroende för vår nuvarande trupp. Vi håller alltid ögonen öppna, men tränarna och ledningen ser i dagsläget inget behov av att förstärka truppen. Vi tror stenhårt på våra killar och som jag sade tidigare värdesätter vi harmonin i gruppen väldigt högt.

Är det aktuellt att låna ut spelare?
Vi har använt oss av flest spelare i hela superettan och i dagsläget behövs samtliga spelare. När vi summerar vårsäsongen och i takt med att skadade spelare kommer tillbaka kan det finnas anledning att aktualisera frågan.

Hur är läget i truppen inför matchen mot Åtvidaberg?
Det får du ta med tränarna och rehabteamet, de har bäst koll.

Ett sista ord?
Stort tack till Zelge Fans och vår publik, Ni har varit underbara, spelare och ledare känner stödet. Zelge Fans är en bidragande orsak till lagets framgångar, fortsätt på samma sätt!

Tack till Aydin, summering: ingen Dinho ut, ingen christos in... 

www.assyria.se

WT2008-06-04 16:33:00
Author

Fler artiklar om Assyriska FF

Krönika: Vägen tillbaka…
Spelschemat spikat - första derbyt i maj
Styrelsen är äntligen tillsatt!