Assyriska fortsatt obesegrad

Sammanfattning från alla matcher, statistik och annat hittar ni här

I den tionde omgången var serieledarna nära sin första förslut, men ett mål på fyra minuters stopp tid räddade oavgjort. Örgryte kom igen efter förlusten mot Häcken, och besegrade Qviding. Det går även fortsatt trögt för Åtvidaberg i Superettan. Här nedan följer sammanfattning från alla matcher.

Den tionde omgången började med toppmötet mellan Mjällby och Landskrona. BoIS hade två poäng mer än Mjällby och laget var ute efter en seger för att haka på toppen. Det började bra för BoIS då man i den 21:a minuten tog ledningen genom Per Cederqvist. Det var BoIS-s första skott på mål. Hemmalaget var det bättre laget under den första halvleken, och kvitteringen som kom i den 28:e minuten var helt rättvis. Marcus Ekenberg kvitterade på straff. Med fem minuter kvar av den första halvleken så tog man ledningen i matchen, och den här gången var det Robin Cederberg som nätade. I den andra halvleken så klev Ekenberg fram som så många gånger förr. I den 74:e minuten gjorde han sitt andra mål i matchen efter passning från Daniel Nilsson. Med tre minuter kvar så gjorde Ekenberg sitt tredje och MAIF-s fjärde mål i matchen. Seger innebar att MAIF tog tillfälligt över andra platsen.

I måndagens första match tog J-Södra emot Brommapojkarna. I den 18:e minuten så tog hemmalaget ledningen Bortalaget kom dock igen och på tre minuter lyckades man vända matchen. Först kvitterade man i den 29:e minuten genom Joakim Runnemo. I den 32:a minuten tog man ledningen, och målskytten var Philip Haglund. Christer Youssef ökade sedan på till 3-1 i den 66:e minuten. Hemmalaget lyckades reducera med fyra minuter kvar, men det var BP som tog hem alla tre poäng.

Enköping tog en viktig seger på bortaplan mot LB 07. Vitalij Gussev blev matchvinnare när han sköt matchens ända mål i den 27:e minuten. ESK fick en man utvisad med fyra minuter kvar av matchen, men laget lyckades hålla undan,

Falkenberg tog sin första bortaseger för säsongen när man besegrade Ängelholm med klara 3-0. I den 31:a minuten kom matchen första mål, och den gjordes av Björn Carlsson. Åtta minuter senare slog samma man till igen, och ökade på till 2-0. På stopptid så satte Joel Johansson spiken i kistan. I och med seger så gick Falkenberg upp på en sjätte plats.

Åtvidaberg och Häcken skapade få klara målchanser på Kopparvallen i en match som slutade mållöst. Åtvidaberg var lite bättre, och var närmast en seger. Åtvidaberg har nu bara tagit två poäng på de senaste sex matcherna. I och med en poäng så klev Häcken upp på en delad andra plats.

Degerfors såg länge ut att gå mot en seger i hemmamatchen mot serieledaren Assyriska. I första halvlekens sista minut tog Degerfors ledningen genom Shpetin Hasani. På fyra minuters stopptid i den andra halvleken räddade Martin Lorentzon en poäng åt Assyriska. Där med är Assyriska fortfarande obesegrade i serien, och frågan är när första förlusten kommer.

I Göteborgs derby så tog Örgryte en ny seger och det mot Qviding. Christoffer Bengtsson gav ÖIS ledningen redan i den 8:e minuten. I den 37:e minuten ökade Dennis Jonsson på till 2-0. Med en kvart kvar att spela så reducerade Qviding genom Tomas Eriksson. Efter det så jagade Qviding en kvittering, men i den 84:e minuten så avgjorde Alexander Mellqvist matchen.

I omgångens sista match så möttes Sirius och Väsby, och den matchen avgjordes genom Gustav Segerström som blev matchens ända målskytt. I och med seger så tog sig Sirius över nedflyttning sträcket.

Den tionde omgången bjöd på tre hemmasegrar, och tre bortasegrar. Två matcher slutade oavgjort. Hemmalagen gjorde 11- mål, och det gjordes sammanlagt 21-mål. Tionde omgången sågs av 11184 personer. Publiksnittet var 1398 personer. Matchen mellan Mjällby och Landskrona hade mest publik. Där var det 2435 och tittade på. Minst publik var på matchen mellan LB 07 och Falkenberg. Där var det 380 personer. Tre matcher hade mindre än 1000-personer. Tre matcher hade över 2000 åskådare på plats.