Fem lag inom två poäng

Sammanfattning från alla matcher, statistik och annat hittar ni här

I den elfte omgången kom Assyriskas första förlust, och det mot Mjällby. Man kan säga att inget resultat har gått AFF-s väg. Alla lagen bakom Assyriska vann sina matcher. Det gjorde att vi har nu fem lag inom ramen av två poäng. Man kan lugnt säga att årets superetta kommer att bli hur spännande som helst.

Den elfte omgången bjöd på en topp match och den spelades i Södertälje mellan hemmalaget Assyriska och Mjällby. Assyriska var ända laget som var obesegrade inför den elfte omgången. Samtidigt hade laget chansen att dra ifrån vid en seger mot Mjällby. Det var hemmalaget som inledde matchen bäst och skapade ett par riktigt heta målchanser första kvarten. Mitt i hemmalagets press så stack MAIF upp med en farlighet. Assyriskas försvar agerade allt för tamt när Marcus Ekenberg sköt in ledningsmålet för bortalaget. Efter det så backade MAIF hem, och hemmalaget tog över matchen totalt, men utan att skapa några riktigt heta målchanser. Fem minuter in i den andra akten så bjöd AFF återigen MAIF på ett mål. Den här gången var det Adam Berner som tackade och tog emot. Med en halvtimme kvar av matchen så satsade AFF allt framåt, och det gav utdelning. I den 67:e minuten kom reduceringen och det genom Martin Lorentzson. Efter det så jagade hemmalaget en kvittering, men mitt i pressen så kontrade MAIF in 1-3. Sedan hjälpte det inte att hemmalaget reducerade i slutminuterna. MAIF blev första laget att besegra Assyriska. I och med MAIF-s seger så blev det ännu tätare i tabellen.

Sirius hade två raka hemmasegrar inför mötet mot Ängelholm. Det började bra för hemmalaget även denna gång. I den 7:e minuten så gav Alexander Gerndt Sirius ledningen. Två minuter senare så ökade Daniel Hoch på till 2-0. Sirius hade sedan bud på flermål, men istället för 3-0, lyckades Ängelholm reducera i den 35:e minuten genom Patrik Larsson. Efter det så tog bortalaget över spelet, och i den 46:e minuten kom även kvitteringen. Återigen var det Patrik Larsson som gjorde målet. Båda lagen hade sedan chanser att avgöra, men matchen slutade 2-2.

Brommapojkarna som har haft det ganska tufft i inledningen av serien tog emot LB 07 på hemmaplan. Det blev ganska enkel seger för BP. LB 07 hade svårt att skapa målchanser. Inte heller BP gjorde någon jätte match, men i den 57:e minuten tog man ledningen genom Christer Youssef. Joakim Runnemo fastställde sedan slutresultatet i den 78:e minuten.

Qviding tog emot Åtvidaberg på hemmaplan. Båda lagen var i behov av en seger. Åtvidaberg gjorde en del taktiska ändringar inför matchen. Effekten uteblev helt. Hemmalaget var klart det bättre laget, och skapade en del farligheter i den första halvleken. I den 38:e min tog man rättvist ledningen i matchen genom Tomas Eriksson. Han svarade för en fin presentation när han mycket fint vände bort ÅFF-s mittback Johan Niklasson. Åtvidaberg gjorde ett byte i halvtid och övergav det misslyckade försöket att spela 4-5-1. Åtvidabergs spel blev dock inte bättre. I den 65:e minuten föll också 2–0. ÅFF-försvaret stod och sov och Hannes Stiller kunde enkelt ta sig in i högerinnerposition och skjuta in bollen i mål. Bara två minuter senare så reducerade Åtvidaberg genom Ricardo Santos. Målet gav ÅFF positiv energi och laget började jaga en kvittering. I den 74:e minuten så kom kvittringen och det genom Pontus Karlsson. Daniel Johansson och Oscar Möller svarade för förarbete. I sista minuten var Oscar Möller mycket nära att ge ÅFF en seger, men trots friläget lyckades inte Möller göra mål. Matchen slutade 2-2.

Örgryte hade chansen att haka på toppstriden vid en seger på bortaplan mot Enköping. Det började bra för ÖIS och i den 12:e minuten tog man ledningen i matchen genom Martin Dahlsten. Bara tre minuter senare så ökade ÖIS på till 2-0 genom Tommy von Brömsen. Örgryte var mycket effektiva i den här matchen. Laget hade sex avslut totalt, och laget gjorde hela fem mål i matchen. I den 37:e minuten kom 3-0 genom Björn Anklev. ESK gjorde en blek insats, och i den andra halvleken gjorde ÖIS två mål till. Det som avgjorde matchen var individuella misstag från ESK-s sida. I och med seger så är Örgryte nu bara två poäng efter topplagen.

Även Häcken hade chansen att knappa in på Mjällby och Assyriska. Laget tog emot Degerfors på hemmaplan. Det var dock bortalaget som öppnade matchen bäst, och skapade ett par farligheter i inledningen av matchen. Redan i den första minuten testade Tobias Solberg skottlyckan, men bollen gick utanför. Häckens första målchans kom i den 6:e minuten då Janne Saarinen hittade José De Oliviera som gav hemmalaget ledningen i matchen. Degerfors var lite bättre i den första halvleken och laget var värda ett oavgjort resultat efter första 45-minuterna. I den 53:e minuten var Mano Garcia en stolpträff ifrån att kvittera. Efter det så blev det mycket kamp, och Häcken jämnade ut spelet något. I den 58:e minuten så kom 2-0 för hemmalaget genom inhopparen Daniel Larsson. Degerfors vann skottstatistiken med 8-4, men Häcken vann matchen med 3-0. Sista målet kom på stopptid, och gjordes av Jonas Henriksson.

Landskrona svarade för en stark insats när man på hemmaplan besegrade Falkenberg. BoIS var klart det bättre laget under hela matchen, och man hade stor bollinnehav. Redan i den 10:e minuten så tog BoIS ledningen i matchen. Matthias Eklund passade fram till Calle Genberg som satte bollen i nät. Efter det så hade hemmalaget bud på fler mål, men oflyt i avslut gjorde att avgörandet dröjde fram till 91:a minuten. Mirza Jelecak passade fram Eklund som fastställde slutresultatet.

I botten mötet mellan Väsby och J-Södra blev det oavgjort. Hemmalaget fick en drömstart när man i den 11:e minuten tog ledningen genom Saihou Jagne. J-Södra kvitterade på en frispark i den 35:e minuten. Målskytten var Andreas Nilsson.

Den elfte omgången bjöd på tre hemmasegrar. Hemmalagen gjorde 14- mål, och det gjordes sammanlagt 27-mål. Tionde omgången sågs av 9225 personer. Publiksnittet var 1153 personer.