Oavgjort mot Jönköpings Södra

Kvällens hemmamatch mot gästande Jönköpings Södra började riktigt bra för hemmalaget....

Hemlånade Saihou ”CH” Jagne från AIK satte bredsidan till redan i 11 min.
Mycket vackert framspelad av Obi Etie som gjorde bort gästernas vänsterförsvar och spelade snett inåt bakåt till CH som dök upp på känt manér.
Gästerna var oerhört nära att kvittera i 18 min. men nicken gick utanför Niklas Westbergs stolpe. Målvakten Niklas Westberg i hemmaburen var riktigt bra i kvällens match, korades med rätta till bäste hemmaspelare, stod för ett par tre stycken mycket kvalificerade räddningar.
Ett par min. senare var dock det andra AIK lånet Kevin Walker framme med två riktigt tunga markskott som dock togs om hand av Jönköpings målvakten Mikael Axelsson.
Mitt i halvleken tvingas Westberg göra att par riktigt svåra räddningar då gästerna dominerade sista halvtimmen.
Ödesdiger dribbling!!
En ödesdiger dribbling i hemmaförsvaret i 37 min. bäddade för gästernas kvittering, friläge för Andreas Nilsson som kanonsköt 1-1 förbi en maktlös hemmakeeper.
Resten av halvleken gick i gästernas tecken och vi får vara nöjda med 1-1 med tanke på hur det såg ut.
Lite bättre spel visade hemmalaget upp under andra halvlek, dom riktigt heta målchanserna ville dock inte infinna sej, Viktor Lundberg kom in i 60 min. på Obi Eties bekostnad, han höjde tempot i passningarna , körde med ett-två tillslag vilket inte många andra i hemmalaget gjorde, otaliga dribblingar där Väsby till sist tappade bollen, oftast i motlägg.
Att det skall vara så svårt att slå en passning utan att dribbla av ett par motståndare först!!
73 min. var spelade när Väsbys stora chans dök upp, Saihou CH Jagne ryckte och kom loss, fick iväg ett kanonskott som dock målvakten Mikael Axelsson kunde blockera med både tur och skicklighet.
Mikael Wentzel var även han framme med ett tungt skott , dock en meter över målramen.
Gabriel Petrovic placerade en tung frispark bara en decimeter utanför stolpen i 82 min.
Sedan var det slut på målchanserna för bägge lagen.
Väsby får vara nöjda med poängen då gästerna skapade minst lika många heta målchanser.
Bättre spel måste nog till om det inte skall bli stryk i derbyt mot BP på torsdag kväll.
Bäste hemmaspelare: Niklas Westberg
Gästernas bäste: Fredrik Fendrich
Domare: Markus Strömbergsson, en mycket bra insats!