Förlust i derbyt mot BP

BP kom till Vilundavallen med en lång segerrad i bagaget och startade också bäst, innan Gabriel Petrovic slog till, en riktig kanon från 25 met. rakt upp i krysset.....

BP kom till Vilundavallen med en lång segerrad i bagaget och startade också bäst, innan Gabriel Petrovic slog till, en riktig kanon från 25 met. rakt upp i krysset, helt otagbar för Kristoffer Nordfeldt i BP målet och 1-0 till Väsby efter 4 min. spel.
BP:s Christer Youssef fortsatte matchen med flera bra skott som dock Niklas Westberg i hemmamålet kunde avvärja.
Sista halvtimmen av halvleken visade Väsby stundtals upp ett glimrande spel med få tillslag och stor rörlighet, alla i publiken satt och väntade på att hemmalaget skulle utöka sin ledning, tyvärr så verkar det omöjligt för bl.a. Obi Etie och Martin Mutumba att träffa målet, vet inte hur stora målen skulle behöva vara innan de får skotten på mål?
43 min. så händer det som inte fick hända, hur enkelt som helst så tar sej gästernas Max Clauss igenom på vår vänsterkant och passningen inåt/bakåt möts av Joakim Hagernäs som sätter 1-1 bakom Niklas Westberg, snacka om kalldusch! hur snopet som helst var det.
1-1 i halvlek får BP vara mer än nöjda med.
Väsby hade inte kommit över baklängesmålet i halvtidsvilan utan redan efter tre min. spel så inträffar nästa kortslutning i hemmaförsvaret, en helt onödig frispark från 16.5 meter trasslas in i mål av Joakim Hagernäs. Den förre Väsbyspelaren har lilla julafton varje gång BP möter Väsby.
På 5 min. hade en hemmaledning förbytts i ett 1-2 underläge, något som gjorde att Väsby inte lyckades komma upp i den nivå man höll under stora delar av första halvlek.
Trots att Mikael Stahre försökte byta in nya spelare för att försöka åtminstone kvittera så lyckades Väsby inte få till ett ända avslut under hela halvleken. BP var inte mycket bättre, ett avslut mot Niklas Westberg förmådde laget att uträtta.
En halvlek som vi får försöka glömma så fort som möjligt. Ta med sej den halvtimme i första halvlek där Väsby dominerade stort.
Bara att konstatera att vi ytterligare en gång får inkassera en hedersam uddamålsförlust.
Mikael Stahre, Väsbys tränare konstaterade efter matchen
-Vi var inte tillräckligt noga under en fem minuters period, vilket avgör matchen.
-Nu är det viktigt att resultatet ej styr tanken, utan vi jobbar vidare och ännu hårdare för att få marginalerna med oss avslutar Mikael Stahre.
Nu väntar Bunkeflo Limhamn på bortaplan, en mycket svår match där det gäller att visa upp ett bra spel under 90 min. om det skall bli några poäng.
Bäste hemmaspelare: Niklas Backman
Gästernas bäste: Joakim Hagernäs
Domare: Andreas Ekberg, en bra insats.