Skön seger över Örgryte IS

Kvällens hemmamatch mot gästande Örgryte IS ansågs av de flesta i publiken som förlorad redan på förhand.

ÖIS-supportrarna var segervissa, frågade hemmapubliken om de hade kulramen med sig. Fanns dock en och annan bland hemmafansen som tyckte att vi skulle spela om det i alla fall.
Matchen startade i högt tempo och det var Väsby som fick till första avslutet på mål, redan efter en dryga minuten klippte Admir Catovic till, tyvärr gick skottet rakt på Dick Last i ÖIS-målet.
Efter 6 minuter var det oerhört nära hemmaledning, Martin Mutumbas passning skär igenom ÖIS-försvaret och Aliue Jagne kommer fri med Last som dock rutinerat "slaidar" bort både boll och Aliue.

Gästerna träffar stolproten
I 17:e minuten kom gästernas första stora chans, Pavel Zavadil nickar i stolproten sedan hemmaförsvaret varit ute på irrfärder en bra stund.
Aliue Jagne hade en ny bra chans i 36:e minuten, men återigen kommer Dick Last ut och räddar bollen rakt ut till en framstormande Admir Catovic som laddar direkt, hur Last han upp och rädda "Addes" skott förstår jag inte, men något mål blev det inte.
ÖIS var hela tiden farliga och hade ett litet övertag stora delar av halvleken, en halvlek som genomfördes i högt tempo i 45 minuter.

De flesta var nog nöjda i halvlek
Det stora flertalet av hemmapubliken var nog nöjda med det spel som hemmalaget visat upp under halvleken, det var dock inte Mikael Stahre, två nya offensiva spelare, Mikael Thorstensson och Obi Etie in istället för Viktor Lundberg och Aliue Jagne.
Väsby fick kommandot efter en stunds spel och kunde börja skapa chanser, framför allt uppspelen på blixtsnabbe Obi Etie på högerkanten skapade förvirring i ÖIS-försvaret.

Äntligen gör Martin mål
Just ett sådant anfall var grunden till hemmalagets ledningsmål i 60:e minuten. Obi rann ifrån och bröt in i straffområdet, fick till ett bra skott som Dick Last var tvungen att stöta rakt ut till en framstormande Martin Mutumba som lugnt bredsidade in 1-0, denna gång han inte Last med i sidleds förflyttningen.

Mikael Thorstensson avgör matchen
Stort jubel bland hemmafansen som knappt trodde sina ögon, än större blev ögonen i 69:e minuten, då Obi Etie återigen kom fram på högerkanten, slog in bollen mot mitten till Mikael Thorstensson som obändigt bröt sig loss från uppvaktningen och störtade mot Dick Last i ÖIS-målet, hur enkelt som helst bredsidade han bollen förbi en utrusande målvakt som var helt chanslös på bollen.
Kul för Micke att få göra mål igen, eftersom han dras med en skada i ena knäet som gör att han inte klarar 90 minuter utan att få för ont.
Lite oreda och ett par felbeslut i hemmaförsvaret räckte för att skyttekungen Björn Anklev skulle bli målskytt, enkelt rullade han in reduceringen till 2-1 i ett tillspillogivet hemmamål med 20 minuter kvar av speltiden.

Ingen panik trots reduceringsmål
Nu blir det jobbigt trodde många men baklängesmålet bekom inte Väsby det minsta, skapade chanser under slutminuterna då både Thorstensson och Obi hade bra chanser att öka på ledningen.
Några hörnor på slutet var det som gästerna skapade, dock ingen riktig målchans utan Väsby kunde hålla undan till publikens stora glädje, eftersom de flesta innan matchen trodde på förlust.

Gediget spel över hela planen!
En mycket bra insats av alla aktörerna i hemmalaget, annars besegrar man inte ett lag som Örgryte IS.

Så här tyckte Väsbys tränare Mikael Stahre efter matchen:
- Vi gör en bra match mot ett bra lag och får ett bra resultat.
- Örgryte är duktiga och vi fick slita mycket i försvarsspelet och det påverkade vår offensiv och vi hade under första halvlek väldigt korta anfall.
- Något mer spel på offensiv planhalva i inledningen på andra och har en bra period med två mål.
- Sedan flyttar de på och får ett tryck mot oss med flera fasta situationer, men vi löser det bra.
- En stabil laginsats med många löpmeter.

Startelvan:

Målvakt:

Thomas Thudin
En godkänd insats.

Fyrbackslinjen:
Mikael Wentzel, Omar Jawo, Niklas Backman och Peter Motas
Knappt ett misstag under hela matchen. Roligt att alla fick lyckas samtidigt.

Mittfält:
Aliue Jagne (45), Daniel Johansson, Gabriel Petrovic och Viktor Lundberg (45)
Slet och jobbade så det stod härliga till, "Gabbe" Petrovic slet värst som vanligt.

Forwards:
Martin Mutumba och Admir Catovic (78)
Äntligen fick Martin göra mål och Obi kom igen med två ass efter att ha varit blek på sistone.

Bänken:
Mikael Thorstensson (45) Bilel Ghemri, Obi Etie (45) Magnus Eriksson (78) och Christoffer Eriksson.

Bäste hemmaspelare: Obi Etie.
Gästernas bäste: Pavel Zavadil, vilka passningar! Förstår att han har 10 målpass.

Domare: Jonas Eriksson, kan ju inte beskyllas för att vara hemmavänlig precis, Till exempel 9-16 i frisparkar till ÖIS.
Matchvärd: Blomsterpinglan på Centralvägen 3