Assyriskas juniorer dominerar i Landslaget

Förbundskapten Ulf Svensson har tagit ut 64 spelare till landslagslägret för pojkar födda -91 i Halmstad 6-13 juli. Från Assyriska har hela fem spelare kallats till detta läger, vilket är mest i hela Sverige.

Assyriska FF har Södertäljes största och mest framgångsrika ungdomsverksamhet, fler än 500 pojkar och flickor i ungdomsleden, och nu har föreningens talangutveckling även uppmärksammats på landslagsnivå. Inför det kommande landslagslägret i Halmstad har Assyriska fått med hela fem spelare.

Nahir Besara och Gabriel Awrohum, som idag tränar med seniorlaget, har hunnit bli luttrade på landslagsnivå, men glädjande är att även Naosil Hanna, George Makdessi och Nahir Yeniay är kallade.

-Assyriska FF är oerhört stolta över dessa framgångar och samtidigt är det en bekräftelse på det arbete som pågått under lång tid. Detta är ett bevis på att de prioriteringar och ansträngningar som gjorts kring den här åldersgruppen burit frukt, säger en märkbart stolt klubbchef Aydin Aho.

Men samtidigt är det ingen överraskning för föreningen att det går fantastiskt bra för hela ungdomsverksamheten just nu.
-Det här är ingen tillfällighet, utan det finns en röd tråd i verksamheten. Vi har en bra organisation, med duktiga ledare och dessutom har vi tillfört mycket resurser för att ge ungdomsverksamheten maximala förutsättningar. Uttagningen till landslagslägret är en bekräftelse på att vi gjort ett bra jobb, fortsätter Aho.

- Tommy Krantz med sin ledning har gjort en strålande jobb med den här årskullen. Men även Romeo Isskander och Kachir Isskander, som tidigare tipselit tränare är delaktiga. De har alla på sitt sätt bidragit till framgången och uttagningen till landslagslägret är en bekräftelse på att hela föreningen gjort ett bra jobb. Även i de yngre åldrarna har vi en hög representation både på distrikts- och landslagsnivå, avslutar Aho.

Föreningen vill också passa på att lyfta fram alla duktiga tränare och ledare samt alla ideella eldsjälar som alltid ställer upp och utan deras insats skulle föreningen omöjligt ha en så stor och framgångsrik ungdomsverksamhet.


www.assyriska.se


WT2008-07-04 12:30:00
Author

Fler artiklar om Assyriska FF

Krönika: Vägen tillbaka…
Spelschemat spikat - första derbyt i maj
Styrelsen är äntligen tillsatt!