Rättvis seger över Degerfors IF »

I strålande högsommarväder och en fin gräsmatta och stundtals riktigt vackert broderat av hemmalaget gjorde kvällens tillställning mot gästande Degerfors riktigt njutbar.

Det började riktigt bra då Mikael Thorstensson slet sej loss redan efter dryga minuten, Simon Nurme i Degerforsmålet lyckades dock få iväg bollen till hörna.

Underläge direkt
Nästa farlighet stod gästerna för i 6 min. en hörna rensas bort från straffområdet, i utkanten möter Christoffer Wiktorsson och får drömträff, stolpe in utan chans för Niklas Westberg.
Väsby lät sej inte nedslås av baklängesmålet utan skapade flera bra chanser under halvleken.

Admir Catovic dundrade tätt över i bra läge, Thorstensson var framme ett par gånger i vassa situationer.
Gästerna skapade också ett par riktigt heta målchanser, bl.a. en tung frispark av Mano Garcia där Westberg med möda kunde rädda, så gästernas 0-1 ledning får väl anses som rättvis.

Andra halvan började med en hemmahörna där Walid Atta fick perfekt läge med skallen men nicken gick över ribban, synd på ett så bra läge.

Gabbe Petrovic kanon mullrade
Martin Mutumba fick äntligen till en riktigt fin dribbling där högerförsvaret i Degerfors inte alls hängde med, passningen kom snett bakåt/inåt där Gabbe Petrovic kom farande och dundrade in bollen i klykan utan chans för Simon Nurme, ett riktigt klassmål var det.

Walid Atta, kvällens segerskytt
Plötsligt var det delad pott igen, något som Väsby inte ville vara med om, det ena anfallet avlöste det andra och Degerfors försvaret fick rensa kors och tvärs mellan varven.
Gästerna stack dock emellan med farligheter, en fantastisk frispark av Mano Garcia i 67 min. där Niklas Westberg gjorde en fenomenal räddning, hur han kom ner så snabbt gick inte ens att uppfatta, men där låg han och knep bollen.

AIK lånet avgjorde
Segermålet skulle komma bara minuten senare då Walid Atta revancherar sej för nickmissen tidigare. Lugnt trycker han in segerbollen sedan Nurme lämnat retur på ett bra skott.
Nurme revancherade sej då han ett par minuter senare gjorde en kalasräddning på Obi Eties fina skott.

Janne Stahre försökte och försökte
Sista 20 min. noterades inga chanser av hög karat utan Väsby kunde hålla i bollen långa stunder mot ett tröttkört Degerfors, Janne Stahre, Degerfors tränare försökte med byten och omplaceringar men inget hjälpte denna kväll mot ett starkt hemmalag.
Hemmalagets tränare Mikael Stahre agerade lugnt och stilla, gjorde ett par byten sista kvarten För att säkra upp tempot.

En nöjd hemmatränare tyckte så här om matchen
-Vi gör en stabil match och vinner rättvist över 90 min.
-Matchen fick ett annorlunda ansikte jämfört med de senaste, ett stort bollinnehav för oss och ett motståndarlag med omställningsspel.
-Starkt att vända och vinna, vår "köra mentalitet" avgör matchen, kryddat med individuell skicklighet avslutar Mikael Stahre.

Nu väntar returmöte på Stora Valla redan inkommande lördag, en ny match med nya möjligheter