Väsby krossade Degerfors!

Obesegrade i dom fem (5) senaste matcherna anlände Väsby United till gamla anrika Stora Valla i Värmländska Degerfors mitt på lördagen.

Fulla av självförtroende.
Obesegrade i dom fem (5) senaste matcherna anlände Väsby United till gamla anrika Stora Valla i Värmländska Degerfors mitt på lördagen. 

Ingen respekt för Stora Valla !
Stärkta av hemmasegern var man full av självförtroende inför matchen, trots rykten om att Carlstad Uniteds storstjärna Pär Eriksson var klar för spel mot Väsby.
Är det något som inte bekymrar dagens Väsby så är det inställningen om vem man möter, hur kända namn som helst som finns i laguppställningen bekymrar inte dessa juniorer, som inte har vett och förstånd att ha respekt för oss äldre. 

I stekhet sol och sanslös värme kliver Väsby in på en arena där man kan känna nostalgin från Gunnar Nordahl fram till Ralf Edströms dagar och bjuder upp till en lustiger dans. 

En kanonstart var det som behövdes!
Dryga minuten är spelad då Admir Catovic sätter hemmapubliken i skräck med ett skott som dock smiter utanför stolpen.
Degerfors nyförvärv Pär Eriksson kontrar dock direkt med ett bra skott mot Niklas Westberg i Väsbymålet.. 

Målet kom också
Ett distinkt spelande Väsby kommer igen och fram då 9 min. spelats. Admir Catovic hittar Martin Mutumba till vänster och äntligen har den gode Martin hittat målet, inget misstag utan ett säkert mål och Väsby tar ledningen med 0-1.

Under resten av halvleken skapar inget av lagen några brännheta målchanser, Väsby får nog vara det lag som känner sej mest nöjd med halvtidsresultatet 0-1. 

Ingen oro trots reducering!
Att tränarna var nöjda med spelet visar att inga byten gjordes i halvlek, efter 56 spelade minuter visar Admir Catovic upp sej igen, fint framspelad av Mikael Thorstensson gör han 0-2 utan bekymmer.
Allt såg ut att gå mot en klar Väsby seger då hemmalagets tränare Janne Stahre byter in Dejan Doslic som tackar för förtroendet genom att genast reducera till 1-2. 

Väsby kommer alltid igen!
Väsby kommer dock igen i vanlig ordning och vänsterbreddaren Aliue Jagne vill inte ha någon spänning, han sätter 1-3 i 79 min.
Åtta (8) målsskytten Mikael Thorstensson klipper av alla hemmaförhoppningar om reducering när han slår in den berömda spiken i 87 min. bakom Simon Nurme i hemmamålet. 

Spelar som vilket SE-lag som helst just nu!
Har inga supertlativer kvar att dela ut till killarna som spelar hur bra som helst just nu.
Bara att lyfta på keepan i sommarvärmen och göra en djup bugning för de killar jag inte trodde kunde spela sådan fin fotboll även i Superettan. 

Från spelarbussen konstaterar en nöjd headcoach Mikael Stahre så här
-Fokusen och skickligheten i avslutsfasen var det som avgjorde.
-Vi gör mål i viktiga skeden och motståndarna får ödsla mycket kraft på att jaga oss.
-Dock fick vi jobba hårt idag mot ett bra hemmalag , då är det extra skönt att vi vinner och kammar hem tre (3) viktiga poäng.
-Skall någon harangeras i vårt lag så är det målvakten Niklas Westberg som gör en mycket bra match tillsammans med fyrbackslinjen..
Gabriel Petrovic och Daniel Johansson, de båda innermittfältarna måste också nämnas då deras fina defensiva arbete skapade grunden för ett fint anfallsspel,
avslutade Mikael Stahre

Roy RosenbackRoy Rosenback2008-07-26 20:15:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna