Inför Väsby - Mjällby AIF

Två lag med olika förutsättningar är det som drabbar samman på måndag kväll!

Två lag med olika förutsättningar är det som drabbar samman på måndag kväll! 

Listerlandets stolthet Mjällby AIF är det som gästar Vilundavallen. Ett lag som jagar Allsvensk kvalplats och som i fredags lyckades få Malmö FF:s Niklas Skoogs namnteckning på ett lånekontrakt som gäller säsongen ut. 

Två harpuner!
Niklas har gjort åtta landskamper för Sverige och vunnit skytteligan i Allsvenskan två gånger.
Precis som om det inte vore nog med att hålla reda på Superettans skyttekung Marcus Ekenberg (11 mål.) så får nu hemmaförsvaret också se upp med Niklas Skoog, en nog så tuff uppgift för de våra.

Ekenberg var ju den som låg bakom Mjällbys hemmaseger (2-1) mot de våra i premiäromgången i våras, ett mål och en assist kom från hans fötter. 

Mjällby har fler målskyttar!
Erton Fejzuelahu gjorde Mjällbys andra mål, Erton har gjort tre mål så här långt och får inte glömmas bort av de våra, en duktig spelare som mycket väl kan bli matchvinnare om vi inte ser upp med honom.
Skador vet vi inget om hos Mjällby, avstängd är Patrik Osiako. 

Väsby då?

Våra förutsättningar att göra en ”Mjällby värvning” finns inte på jordklotet, vi är mer än nöjda med de spelare som vi har för tillfället, sex (6) raka utan förluster gör att vi med gott mod ser fram emot måndagskvällens match hemma på vallen. 

Tuff vecka för hemmalaget!
Veckan som gått har varit träning och träning, vissa dagar dubbla pass i gassande sommarvärme, tränarna Mikael Stahre och Lennart Moström har dock inte visat någon hänsyn, utan i några pass har tempot varit fantastiskt högt.

Humöret är på topp, inga avstängningar eller skador som stör, förutom målvakten Thomas Thudin som får köra tuffa konditionspass för sej själv då han har opererat ett finger.  

Debutant i hemmalaget?
Intressant är att se om nyförvärvet från BK Häcken Fredrik Holster kommer att få debutera inför hemmapubliken
Väsbys sportchef Jens Andersson säger så här
-Det ser mycket bra ut för Fredrik, hans spel på mittfältet passar bra in i vårt spel.

Ta tillfället i akt och se ett välspelande hemmalag som fått rosor i rikspressen för sitt positiva spel, ett lag som aldrig ger upp, hur det än ser ut.

Klockan 19.00 inkommande måndag blåser domaren Andreas Ekberg till spel. 

Alla ”HJÄRTLIGT VÄLKOMNA”

Roy RosenbackRoy Rosenback2008-08-02 20:04:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna