Väsby United - Mjällby AIF 3 - 0 (1-0)

Vädrets makter var på sin sämsta sida när Väsby hade hemmamatch mot tabellfyran Mjällby AIF med skyttekungen i Superettan Marcus Ekenberg (11 mål) i spetsen.

Vädrets makter var på sin sämsta sida när Väsby hade hemmamatch mot tabellfyran Mjällby AIF med skyttekungen i Superettan Marcus Ekenberg (11 mål) i spetsen. Nyförvärvet från Malmö FF Niklas Skoog fanns också i uppställningen, en annan kändis var Mattias Asper i målet, många var det som tvivlade på att hemmalaget skulle kunna rubba gästernas ramstarka uppställning.

Inget av allt detta om väder och kändisar bekom inte Väsby speciellt mycket, man tog skott så fort tillfälle gavs, Asper fick göra skäl för traktamentet 7 gånger under halvleken, så många skott avlossade de våra inom målramen, Niklas Westberg hade ingen räddning, dock en del att göra i halkan hade han.

Nästan osynliga skyttekungar
Den enda gång vi såg till Niklas Skoog var i 6:e min. då han fick iväg ett skott utanför målramen. Marcus Ekenberg hade ett bra skott utanför Westbergs bortre stolpe.

Viktor Lundberg, Admir Catovic, Martin Mutumba och Mikael Thorstensson var det som fick iväg riktigt bra skott hos de våra.  Admir hade en riktig mörsare där Asper visade varför han stått i Sveriges mål, en fantastisk räddning gjorde han.

Gabriel Petrovic tvekade inte
29 min. spelade när Väsby fick en harmlös frispark långt ut till höger, att avståndet var långt (30 met) bekom inte Gabbe Petrovic speciellt, han laddade ordentligt rakt på mål. En touch på en Mjällbyspelare och Asper var helt chanslös och 1-0 till Väsby något som var riktigt rättvist just då.

7 mot 0 i avslut på mål
Resten av halvleken förflöt med mycket fint broderande av de våra mellan varven, Mjällby fick ofta jaga riktigt ordentligt, 1-0 i halvlek var fullständigt rättvist, vi var det lag som skapade avslut på mål.

Bra start av hemmalaget i andra halvlek
Andra halvan inleddes med ett fräsande skott av "Adde" Catovic som Asper tvingades göra hörna på. Thorstenssons skott gick över i bra läge i 48 min.
50. min. hade Mjällby sin stora chans, skyttekungen Ekenberg fick fritt läge men som tur var smet bollen på utsidan av Niklas Westbergs stolpe.
Ett ställningskrig bjöds publiken på ett tag i mitten på halvleken. Mikael Stahre gjorde tre snabba byten vilket gjorde att hemmalagets kvalité höjdes och gästerna fick allt svårare att hänga med i svängarna.

Snabba spelvändningar var modellen
Snabba spelvändningar visade sej vara rätt medicin mot ett tröttkört Mjällby, gång på gång kom Väsby fram på kanterna, det skulle dock dröja enda in på stopptid innan den berömda spiken slogs in i Mjällbykistan.

Målen kom till slut på stopptid
2-0 gjorde Obi Etie i 91 min. framspelad av nyförvärvet Fredrik Holster, som om det inte var nog med det spädde Aliue Jagne på med 3-0 framspelad av Mikael Thorstensson, en fantastisk avslutning på en fantastisk match av hemmalaget.
Bara att lyfta på kepan och buga för denna prestation.