Matchinfo: Väsby - Landskrona

Fjärde gången lagen möts i Superettan och tre gånger har det slutat oavgjort.

Fjärde gången lagen möts i Superettan och tre gånger har det slutat oavgjort.

Kvällens match började med en stark press mot Väsbys uppspel och skaffade sej en dubbelhörna redan efter en dryg minut. Fem min. var spelade då Väsby fick till ett strålande anfall, Martin Mutumba slog bollen över Bois box med sitt inlägg, in från höger kom Gabriel Petrovic farande och klippte på helvolley, tyvärr en halvmeter över ribban.
Gästernas Robin Wikman replikerade direkt med ett tungt skott som Niklas Westberg inte kunde hålla, Omar Jawo lyckades dock städa undan bollen.

Admir Catovic fick iväg ett vackert skott precis utanför stolproten hos Sebastian Karlsson i Bois målet. Fredrik Holster körde en Catovic (slalom genom försvaret) fick dock inte iväg något riktigt skott trots skapligt läge.

Det som man förvånades över var gästernas höga press som stressade de våra till långbollar allt som oftast, på en sådan höll Mikael Thorstensson på att göra mål, men bollen smet precis utanför.
Kvällens vackraste anfall bjöd Väsby på efter en halvtimme, ett anfall som Gabbe avslutade med ett fint skott som räddades av Sebastian Karlsson.

Mikael Thorstensson har ingen tur just nu, ett nytt fint avslut slickar stolpens utsida i slutmin. Av halvleken, en halvlek som gästerna nog vann knappt på poäng.

Andra halvan började med att Peter Motas spelade fram Thorstensson som ännu en gång missar målet.

En snabb spelvändning av Bois gjorde att förre Djurgårdaren Pär Cederqvist hamnade i löpduell med Omar Jawo som på något konstigt sätt fick stopp på Cederqvist och snabbt var kvällens petiga domare framme och pekade på straffpunkten, samt ett gult kort till Omar, ett av många billiga domslut denna kväll. Cederqvist tog själv hand om straffen, Niklas var på bollen men kunde inte få den på utsidan av stolpen och 0-1 till Bois.
Thorstensson fick en ny chans från 7-8 meter men hinner inte styra bollen som går rakt på Bois målisen. Admir Catovic har en underbar nick som Karlsson gör en fantastisk räddning till hörna.

Mikael Stahre bytte in alla tre avbytarna i ett försök att kvittera åtminstone, och se det lyckades, Aliue Jagne springer sej fri på en djupledsstickare från Admir? Tror jag, Aliue kapades av Max Mölder och snabbt fram med gula kortet och straff för Väsby.
Martin Mutumba var iskall straffläggare och helt plötsligt står det 1 - 1 i 85 min.

Väsby var det lag som verkade orka bäst på slutet och flera chanser dök upp för ett segermål, något sådant blev det dock inte trots några bra chanser.

Oerhört synd att domaren var så snabb med kortet i en för övrigt lättdömd match, nu har vi Daniel Johansson och Gabriel Petrovic varningsavstängda mot Assyriska som väntar i nästa omgång. 
Mikael Stahre sa så här efteråt
-En klart godkänd insats och ett godkänt resultat, Vi har kontroll över matchen och ser man till chanserna så bör vi vinna.
-Men vi ligger under med 5 min kvar, så då måste man också vara ödmjuk över poängen.
-Vi kör på- avslutade Mikael Stahre

Star(T)elvan
Målvakt: Niklas Westberg gjorde det lilla han hade på ett bra sätt.
Fyrbackslinjen: Mikael Wentzel,(78), Omar Jawo, Niklas Backman och Peter Motas, klockrena så när som Omars orsakade straffspark.
Mittfältet: Admir Catovic (72) Daniel Johansson (K) Gabriel Petrovic, Fredrik Holster (72)
Minst lika bra som gästernas berömda spelare. 
Forwards: Martin Mutumba och Mikael Thorstensson skapade många fina chanser men har inte den rätta turen just nu.
Bänken:  Niklas Rönn , Aliue Jagne (78) Bilel Ghemri, Viktor Lundberg (72), Obi Etie (72)
Bäste hemmaspelare: Niklas Backman
Gästernas bäste: Pär Cederqvist
Domare: Mattias Nyman
Matchvärd: Blomsterpinglan Centralväg 3
Bollpojkar: P:96
Publik: 410

Roy RosenbackRoy Rosenback2008-08-13 23:05:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna