Hur ska detta sluta?

Allt om 19:e omgången hittar ni här.

Efter den 18:e omgången trodde många att nu blir det bara fem sex lag som kan fajtas om dem Allsvenska platserna. Efter den 19:e omgången så är återigen ovisst i toppen. Assyriska föll överraskande mot Brommapojkarna, och Häcken föll mot bottenlaget Enköping. Även Falkenberg förlorade sin match. Åtvidaberg låg illa till mot Örgryte men kom tillbaka från 0-2 till 2-2. Laget har nu radat upp tio raka matcher utan förlust. Man kan säga att Superettan går mot en mycket spännande avslutning, och att det inte går att säga vilka lag som kommer att fajtas i toppen. Det är minst lika spännande i botten. Enköping tog tre viktiga poäng. Det laget som ligger illa till är Degerfors. I botten är dock fem lag som kämpar för att undvika nedflyttning.
Här nedan följer en sammanfattning från alla matcher i den 19:e omgången.

LB 07 tog emot Degerfors i en mycket viktig match i bottenstriden. Båda lagen var i stort poängbehov, och ingen hade råd att förlora. Det bidrog starkt till att den här matchen inte bjöd på någon skön spel. Hemmalaget var lite bättre under hela matchen, men hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna. I den 68:e minuten fick LB 07 en tveksam straff. Erol Bekir tog själv hand om straffen, och placerade in den på mycket fint sätt. Degerfors jagade en kvittering, men skapade få klara målchanser. Niclas Öberg fastställde slutresultatet 2-0 till LB 07 i den 93:e minuten. I och med förlusten så halkade Degerfors under nedflyttningssträcket.

Ängelholm hade chansen att dra ifrån bottenstriden helt vid en seger på hemmaplan mot formstarka Qviding. Hemmalaget var klart det bättre laget under den första halvleken. I den 24:e minuten tog Ängelholm ledningen i matchen. En snabb kontring avslutades distinkt av Antonio Rojas. I den andra halvleken så jämnade Qviding ut spelet, men man hade svårt att komma till avslut. Bästa kvitteringschansen kom med fem minuter kvar av matchen. Mauricio Lopez fick chansen, men hans skott täcktes i sista stund av hemmaförsvaret. Istället kunde på stopptid hemmalaget göra 2-0, och det genom David Bennhage.

Mittenmötet mellan hemmalaget Väsby och gästande Landskrona slutade oavgjort. Den första halvleken bjöd på bra spel, och båda lagen hade chanser att ta ledningen i matchen. Den första halvleken slutade dock mållöst. I den andra var det BoIS som efter 53-minutersspel fick en billig straff. Per Cederqvist tog säkert hand om straffen. Med fem minuter kvar av matchen så fick även hemmalaget en straff. Martin Mutumba satte säkert straffen, och det blev även slutresultatet.

Falkenberg hade chansen att ta in på toppen vid en seger på bortaplan mot Sirius. Sirius i sin tur jagade viktiga poäng i bottenstriden. Den första halvleken bjöd inte på något vidare bra spel. Falkenberg tog ledningen i matchen genom Robin Ganemyr i den 17:e minuten. Falkenberg hade sedan chanser att öka på sin ledning, men istället så kvitterade hemmalaget genom Gustaf Segerström i slutet av den första halvleken. I den andra halvleken tog Sirius över spelet, och inbytte Daniel Hoch blev stor matchvinnaren när han i den 68:e minuten satte segermålet. Hoch missade straffen, men lyckades få in bollen på returen. Det var Sirius första seger sedan den 11 juni.

Assyriska hade en viktig match på bortaplan mot Brommapojkarna. AFF jagade viktiga poäng i toppstriden. BP i sin tur hade chansen att ta det sista tåget som gick mot toppen av serien. Assyriska som har under hela säsongen imponerat fick inte igång något eget spel. Laget kollapsade i den här matchen, och hemmalaget vann med klara 3-0. Första målet kom i den 11:e minuten. I den andra halvleken gjorde BP två snabba mål och dödade matchen.

Omgångens toppmöte spelades i Göteborg mellan hemmalaget Örgryte och Åtvidaberg. Det var ettan mot trean. Hemmalaget fick en drömstart, när ÅFF-s backen Daniel Hallingström satte bollen i det egna målet, efter ett fint inlägg från Björn Anklev. ÖIS var klart det bättre laget första halvtimmen. I den 24:e minuten satte Pavel Zavadil 2-0 på en frispark. Åtvidaberg som inför den här matchen hade nio raka matcher utan förlust kom tillbaka, och i halvlekens sista minut lyckades man reducera. Kristan Bergström spelade fram Pontus Karlsson som sköt in reduceringen via ÖIS målvakt. Den andra halvleken bjöd inte på något vidare bra spel. Hemmalaget hade ett par bra lägen att avgöra matchen, men misslyckades med avsluten. I den 93:e minuten kvitterade Åtvidaberg genom mittbacken Erik Moberg. Matchen slutade 2-2, och Åtvidaberg har nu tio matchen utan förlust.

För omgångens skräll svarade Enköping, när man på hemmaplan besegrade Häcken. ESK var nära att ta ledningen i matchen i den 11:e minuten, men Mikael Andersson sköt i stolpen. Det var Häcken som i slutet av den första halvleken tog ledningen genom Daniel Larsson. Tio minuter in i den andra halvleken så kvitterade Mikael Andersson för Enköping. På stopptid avgjorde sedan Enköping matchen, och det genom Viktar Sokal. ESK tog där med tre viktiga poäng i bottenstriden, medan Häcken tappade värdefulla poäng i toppstriden.

J-Södra spelade på hemmaplan mot Mjällby. Båda lagen var på jakt efter viktiga poäng. Södra för att inte tappa i bottenstriden, och Mjällby för att inte tappa på toppen. Efter en ganska chansfattig match så delade lagen på poäng.

Den 19:e omgången bjöd på fem hemmasegrar. Ingen av bortalagen lyckades vinna, tre matcher slutade oavgjort. Hemmalagen gjorde 14- mål, och det gjordes sammanlagt 19-mål. 19:e omgången sågs av bara 8909 personer. Toppmatchen mellan Örgryte och Åtvidaberg drog mest publik. Där var det 2772 personer på plats Minst publik var på matchen mellan Enköping och Häcken. Där var det 458 personer på plats. Fyra matcher hade mindre än 700 personer på läktarna. Tre matcher hade över 1000 och bara en match över 2000 personer.