Fans i Fokus: Skönspelande Mjällby

Fans i Fokus: Skönspelande Mjällby

Fans i Fokus möter denna vecka Marcus Silverbark, redaktör för Mjällbysidan. Kända som Blekinges bidrag till fotbolls-Sverige, talar han om Mjällby som ett ojämnt men vackert spelande lag. Som självklart ska tillbaka till Allsvenskan.

Först och främst Marcus. Hur kom det sig att du började heja på Mjällby? Hur många MAIF-matcher ser du och hur vill du beskriva ditt lag, vad är MAIF:s signum osv?
– Mjällby är ju den enda toppklubben i Blekinge, så det valet var inte så svårt. Tycker laget försöker och spelar oftast ett snabbt och tekniskt spel, dock har Mjällby två sidor. Min uppfattning är att när det går bra, då ska det liras värsta sambafotbollen, men när det går dåligt och vissa har gett upp innan matchstart så är det kört. Mjällby är ett sånt lag man kan märka sånt väldigt tydligt på. Jag försöker ta mig ner till Strandvallen så ofta jag kan, dock inte så lätt alla gånger då man inte har fått ta körkort än. Mjällbys signum är nog ändå att spela så fin fotboll som möjligt såklart, man har spelare som kan ta ansvar och dem som kan göra det där lilla "extra".

Hur ser en typisk matchdag ut för dig? Hur laddar du upp, vad har du för ritualer?
– Har inga speciella ritualer, tänker bara och hoppas att Mjällby har en bra dag och spelar bra. Då är det värt den långa resan från Karlskrona.

Ni är ett topplag som ligger och lurar bakom topptrion. Vad tycker du om MAIF:s säsong så här långt och vilka mål har ni med resten av säsongen?
– Målen är inte min sak att sätta upp, dock tycker jag att vi har truppen till att kanske knipa en kvalplats. Säsongen så här långt har varit godkänd ändå, tycker nog bara att man haft otur att behöva förlora när lagen ovanför oss har tappat poäng. Känns som om vi aldrig kommer ifatt.

Du är chefredaktör för er sida på SvenskaFans. Vad tycker du är tjusningen med att skriva om sin favoritklubb och är skrivandet på SF en hobby eller en början på en karriär inom journalistik?
– Ser det bara som en kul grej. 



MAIF:s anfallsess, Marcus Ekenberg, är en skicklig spelare som är en av seriens absolut bästa anfallare. Han har dessutom varit MAIF trogen under en lång tid. Hur mycket betyder Marcus för laget och hur mycket betyder han för er publik?
– Marcus har varit med i skytteligatoppen många år, han gör målen och klart han betyder. En publikfavorit, helt klart. Men det är lika viktigt att någon annan vågar visa upp sig och ta efter ”Eken”.

Hur ser du på supporterkulturen runt MAIF. Hur många är det som följer laget aktivt, både hemma och borta, och vad har de för krav på laget?
– Oftast rätt bra tryck på Strandvallen. Vårt publiksnitt hemma ligger ju runt 2500 och det är därvid publiksiffrorna snurrar runt. Hade nog önskat mig flera personer i klacken dock. Alla vill såklart att Mjällby ska vinna, alltid oavsett! Men jag tror att om man vill se ett lag förlora vill man att alla i klubben ska ha gjort sitt bästa, även att spelarna har bjudit på lite skönspel.

Vilken är din största upplevelse som Mjällby-supporter?
– Måste säga Mjällby-Göteborg. Mycket bra tryck och vilket spel, dem som var på plats vet vad jag pratar om.

Om anden gav dig tre önskningar. Vilka tre skulle det bli?
– Här kanske alla trodde jag skulle svara, att Mjällby går till Allsvenskan? Det är bara en önskning, ska man till Allsvenskan ska man vara värd det genom att kvala, komma etta eller tvåa. Sen till Allsvenskan kan anden få kalla hem "Chippen", "Bagarn" och Linderoth, tack!

Eric Nilssonlinus.sunnervik@svenskafans.com2008-08-20 10:30:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans