ÖIS, Åtvidaberg och Brommapojkarna är stora vinnare i den 21:a omgången

Sammanfattning från alla matcher

Örgryte, Åtvidaberg och Brommapojkarna blev omgångens stora vinnare i toppstriden. Assyriska blev dem stora förlorarna. I botten striden var det Sirius som blev dem stora vinnarna efter sin seger mot Assyriska. Degerfors, Enköping och J-Södra lyckades inte ta några poäng. Både botten och toppstriden lever i allra högsta grad.

Här nedan följer sammanfattning från omgångens alla matcher.

Omgången öppnades med matchen mellan Sirius och Assyrsika. Sirius tog ledningen i mitten på den första halvleken, genom Johan Petersson. Sex minuter in i den andra halvleken så ökade Sirius på till 2-0 genom Petter Österberg. I den 65:e minuten fick Assyriska Martin Åslund utvisad. I den 72:a minuten gjorde Johan Petersson sitt andra mål för dagen. Assyriska reducerade genom Göran Marklund med tre minuter kvar. Assyriska tappade i och med förlusten viktiga poäng i toppstriden.

Ängelholm tog emot bottenlaget Enköping. Det var Enköping som öppnade matchen bäst, och tog ledningen i den 29:e minuten genom Daniel Olsson. Ängelholm kom dock tillbaka och vände på den här matchen. I slutet av den första halvleken kvitterade men genom ett självmål. I den andra halvleken var det Ängelholm som var det bättre laget. Henrik Fribrock gav Ängelholm ledningen i den 54:e minuten. Antonio Rojas ökade på till 3-1 i den70:e minuten. Sju minuter senare fastställde Mattias Adelstam slutresultatet.

Brommapojkarna tog tre viktiga poäng mot Qviding och laget hakade på toppstriden. Lagets seger kom efter en mycket bra andra halvlek. I den 58:e minuten öppnade Arash Talebinajed målskyttet. Avgörandet kom i slutet av matchen. 2-0 kom med åtta minuter kvar av matchen och gjordes av Joakim Runnemo. I den 85:e minuten gjorde James Frempong BP-s tredje mål. Det blev även slutresultatet.

Åtvidaberg tog emot Degerfors på hemmaplan. Åtvidaberg som jagade sin tolfte raka match utan förlust började matchen bra, och redan i den 3:e minuten gav Haris Radetinac Åtvid ledningen i matchen. Åtvidaberg var klart det bättre laget under hela matchen. I den 21:a minuten ökade Pontus Karlsson på till 2-0, efter en snabbslagen frispark från Kristian Bergström. I början på den andra halvleken gjorde Radetinac sitt andra och lagets tredje mål i matchen. Åtvidaberg kunde ha vunnit den här matchen med dubbla siffror. DIF reducerade genom Shpetim Hassani, men närmare än så kom man inte. I och med segern så återtog Åtvidaberg tredje platsen i tabellen.

Per Cederqvist blev stor matchvinnare när Landskrona besegrade på bortaplan J-Södra. Efter en halvtimme spel så slog han till för första gången. Sex minuter in i den andra halvleken så ökade Johan Persson på till 2-0 för BoIS. Hemmalaget reducerade genom Tommy Thelin i den 74:e minuten. Med tio minuter kvar av matchen så gjorde Per Cederqvist sitt andra mål, och fastställde där med slutresultatet.

Väsby Utd tog emot Häcken på hemmaplan. Matchen spelades på ett regnigt plan, och där med blev inte spelet av någon högre kvalité. Båda lagen skapade några heta målchanser, men matchen slutade mållöst. Där med tappade Häcken viktiga poäng i toppstriden.

Falkenberg hade möjlighet att knappa in på Assyriska och Åtvidaberg i toppen vid en seger på bortaplan mot LB 07. LB 07 var det bättre laget under den första halvleken, och borde ha gjort något mål. Laget saknade dock det rätta flytet. Närmast mål i den andra halvleken var Falkenberg. Joel Johansson nickade från nära håll, men bollen räddades på mållinjen. Matchen slutade målöst, och Falkenberg tappade två poäng i toppstriden.

Örgryte hade chansen att rycka ifrån i tabellen. ÖIS mötte på hemmaplan Mjällby i en mycket viktig match för båda lagen. Det var ÖIS som rivstartade matchen och tog ledningen redan i den 3 min. Alexander Mellqvist var det som öppnade målskyttet för hemmalaget. Pavel Zavadil ökade sedan på till 2-0 i den 12:e minuten. Hemmalaget dominerade den första halvleken, och MAIF-s första skott mot mål kom i den 28:e minuten. Marcus Ekenberg hade lagets bästa chans i slutet av halvleken, men något mål blev det inte. Hemmalaget borde ha avgjort matchen under den första akten. MAIF jämnade ut spelet i den andra halvleken, och laget var nära att reducera i den 58:e minuten, då Tobias Johansson fick en dubbelchans, men ÖIS-s höll undan. ÖIS vann den här matchen . I och med den här seger så leder man serien fem poäng före Assyriska.

Den 21:a omgången bjöd på fem hemmasegrar. Två matcher slutade oavgjort, och det blev bara en bortaseger. Hemmalagen gjorde 16- mål, och det gjordes sammanlagt 22-mål. 20:e omgången sågs av 10468 personer. Matchen mellan Sirius och Assyriska drog mest publik. Där var det 2247 personer på plats Minst publik var på matchen mellan Väsby och Häcken. Där var det 328 personer på plats. Fyra matcher hade mindre än 1000 personer på läktarna. Två matcher hade över 2000 personer.