Örgryte imponerar. Häcken och MAIF närmar sig i tabellen. Åtvidabergs svit över.

Här nedan kan ni läsa om hur det gick till i alla matcher som spelades i den 22:a omgången.

Örgryte tog en viktig seger på bortaplan mot Falkenberg i den här omgången. Landskrona BoIS missade chansen att haka på toppstriden. Det gjorde dock inte Häcken som krossade Sirius på hemmaplan med hela 8-0. Åtvidabergs svit på tolv raka matcher sprack, i och med stor förlusten på bortaplan mot Mjällby. Här nedan kan ni läsa hur det gick i alla matcher i den här omgången.

Den 22:a omgången började med matchen mellan Degerfors och Ängelholm. Bortalaget Ängelholm fick en man utvisad redan i den 5:e minuten. Med en man mer så dominerade hemmalaget den första halvleken. I den 14:e minuten tog Degerfors ledningen i matchen genom Pär Eriksson. DIF skapade många fina lägen i den första halvleken, men trots bland annat tre virkträffar blev det inte fler mål. I den andra halvleken så lyfte Ängelholm upp spelet, och laget jagade en kvittering. Då kom istället 2-0 för hemmalaget. Tobias Solberg slog en frispark som Pär Eriksson styrde in bakom Ängelholms målvakt. Trots underläge och en man mindre så gav inte bortalaget upp. Fyra minuter efter 2-0 målet så lyckades man reducera genom Mattias Adelstam. Efter det så blev hemmaspelarna rädda om att inte tappa poängen, och då tog Ängelholm över matchen. Med åtta minuter kvar av matchen så kom kvitteringen. Marcus Holgersson var mannen som fick in kvitteringen. Strax där efter så var Ängelholm nära att ta även ledningen, men DIF-s målvakt gjorde en mycket bra räddning. Några fler mål blev det inte, och DIF tappade viktiga poäng i bottenstriden.

Qviding tog emot Väsby på hemmaplan. Qviding som inför den här matchen var obesegrade på hemmaplan fick en tuffstart. Bortalaget tog ledningen i den 11:e minuten genom Admir Catovic. Qviding kom dock tillbaka och kvitterade genom Hennes Stiller. I inledningen av den andra halvleken så var det Qviding som pressade för ett mål, men när målet uteblev så mattades även lagets spel. Båda lagen var nöjda med en poäng i slutet av matchen. Med fyra minuter kvar så slog Alieu Jagne till och avgjorde för Väsby.

Mjällby tog emot Åtvidaberg i en mycket viktigt match. Det var MAIF-s mer eller mindre sista chans att haka på toppstriden. Åtvidaberg i sin tur jagade trettonde raka match utan förslut. Åtvidaberg började matchen piggt, och skapade ett par halvchanser. Det var dock hemmalaget som gjorde första målet. Marcus Ekenberg spelade fram Niklas Skoog som rann igenom och placerade in bollen förbi ÅFF-målvakten. Målet kom i den 16:e minuten. Bara två minuter senare så bjöd Åtvidabergs försvar på nästa misstag. Man stod och sov som vid det första målet, när Skoog frispelade Marcus Ekenberg som tåade in 2-0. Trots underläge så fortsatte Åtvidaberg att spela positiv fotboll. Man ägde en del boll, och i den 22:a minuten nickade Daniel Hallingström in reduceringen på en fin slagen hörna. I den 32:a minuten så bjöd Åtvidabergs målvakt på nästa gåva. Daniel Nilsson i hemmalaget slog en frispark, som Bill Halvorsen tappade i mål, när han skulle plocka ned bollen. I den andra halvleken så bevakade hemmalaget sin ledning, men trots det gjorde man två mål. Marcus Ekenberg slog in en frispark, och Erton Fejzullahu fastställde slutresultatet. MAIF tog chansen och hakade på toppstriden.

Assyriska hade pressen att på hemmaplan ta en tre poängare mot bottenlaget J-Södra. Assyriska som hade fått tillbaka en del spelare från skador och avstängningar var det spelförande laget under den första halvleken. J-Södra hade en bra chans i den första halvleken. Det var Tommy Thelin som skapade den i den 23:e minuten, men hans fina skott räddades av hemmalagets målvakt. Med fem minuter kvar av den första halvleken så tog hemmalaget ledningen. Stefan Batan spelade fram Marcos Ferreira som fick två chanser att göra mål. I början på den andra halvleken så fick Assyriska en man utvisad, och J-Södra tog över matchen. Bästa kvitteringschansen fick södra med två minuter kvar av matchen, men bollen räddades på mållinjen. Assyriska kunde hålla undan, och eftersom Åtvidaberg förlorade sin match så rykte Assyriska ifrån, och har fyra poäng mer än Åtvid.

Landskrona tog emot LB 07 på hemmaplan, och BoIS hade vid en seger chansen att haka på toppstriden. BoIS startade matchen bra, och Per Cederqvist fick i inledningen en fin chans, men han sköt strax över. BoIS var det bättre laget under den första halvleken, men trots en del chanser lyckades man inte göra mål. I den andra halvleken tappade hemmalaget all sitt spel, och LB tog över matcher. Laget skapade en del chanser, men inte heller LB lyckades göra några mål. Matchen slutade mållöst.

Ett pressat Enköping tog på hemmaplan emot Brommapojkarna. Båda lagen jagade viktiga poäng i botten, och toppstriden. ESK tog ledningen i matchen genom Bruno Soares i den 29:e minuten. I den andra halvleken blev Mikael Andersson utvisad. I den 48:e minuten fick han sitt första gula kort, och två minuter senare fick han sitt andra. BP kvitterade i den 66:e minuten genom Joakim Runnemo, och samma man slog till igen med en kvart kvar av matchen. Det blev även slutresultatet i den här matchen. I och med seger gick BP upp på en tredje plats, med en match mer spelet än de andra lagen. BP i sin tur ligger kvar på jumbo platsen, och laget har sex poäng upp till Sirius som ligger på rätt sidan av sträcket.

Ett lag som har imponerat stort på sistone är Örgryte. I den här omgången hade man en svår bortamatch mot Falkenberg på bortaplan. Falkenberg var obesegrad på hemmaplan inför den här omgången. Hela 3613 personer var på plats för att se den här toppmatchen. ÖIS kom till match utan Marcus Allbäck och Boyd Mwilla. Hemmalaget i sin tur tvingades spela utan Joel Johansson. ÖIS skapade matchen första farlighet genom Alexander Mellqvist, men hemmalagets målvakt svarade för en kanon räddning. ÖIS kunde dock ta ledningen i den 36:e minuten. Ett fint anfall avslutades av Björn Anklev, som på sin egen retur rullade in lednings mål för ÖIS. Fem minuter in i den andra halvleken så ökade ÖIS på sin ledning. Den här gången svarade Anton Holmberg för en fin prestation när han mycket elegant placerade bollen förbi hemmamålvakten. Falkenberg fick dock nytt hopp om poängen. I den 72:a minuten lyckades man reducera via Tobias Nilsson. Efter målet så jagade hemmalaget även en kvittering, men ÖIS kunde hålla undan. I och med seger gick ÖIS upp på 46-poäng och det ska mycket till om laget ska missa spel i högsta ligan nästa år. Framför allt visade man styrka när man vann den här svåra matchen, och det utan Allbäck och Mwilla på plan.

Häcken tog chansen och hakade på toppstriden, efter storseger på hemmaplan mot Sirius. Häcken var det laget som började matchen bäst, och skapade ett par halvchanser. Efter en kvart-tjugo minuter så jämnade Sirius ut spelet något. Häcken tog dock ledningen i den 29:e minuten efter ett självmål. I den andra halvleken bjöd Häcken på målfest. Laget gjorde hela sju mål i den andra halvleken. Daniel Larsson gjorde 2-0 i den 46:e minuten. Peter Nyström ökade på till 3-0 efter en timme spel. Tre minuter senare var det dags igen. 4-0 kom genom Paulinho. Paulinho gjorde även nästa mål i den 69:e minuten. Daniel Larsson gjorde sitt och Häckens sjätte mål efter 75-minuter. Erik Friberg satte 7-0 i anfallet efter. I den 90:e minuten fastställde ”Everton” slutresultatet. I och med seger så närmades sig Häcken tredje platsen.

Den 22:a omgången bjöd på tre hemma och tre bortasegrar. Två matcher slutade oavgjort,. Hemmalagen gjorde 19- mål, och det gjordes sammanlagt 28-mål. 22:e omgången sågs av 13503 personer. Matchen mellan Falkenberg och Örgryte drog mest publik. Där var det 3613 personer på plats Minst publik var på matchen mellan Qviding och Väsby. Där var det 396 personer på plats. Två matcher hade mindre än 600 personer på läktarna. En match hade över 3000 personer på plats, och två matcher hade över 2000 personer. Tre matcher hade mellan 1000 och 2000 personer.