Matchinfo: Väsby - Enköping

Det har sagts förut, Väsby ger sej aldrig

Det fick kvällens gäster Enköpings SK bittert erfara, en match som förstördes av det myckna regnandet var det, rena skridskoåkningen mellan varven, otaliga var de situationer som mer hörde hemma hos Circus Scott.
Inte blev det bättre av att domaren struntade i att blåsa för hands och fula efterslängar, att inte förre Väsbyspelaren Peter Holm åkte på minst gult kort efter ett par minuters spel efter sin galna tackling på Martin Mutumba är obegripligt.
Väsby började oerhört försiktigt, såg ut som om de var rädda för att åka på ett baklängesmål. Gästernas Andreas Eriksson var det som öppnade skyttet, tätt utanför Niklas Westbergs vänstra stolpe smet bollen.
Det skulle dröja enda till 14 min. innan Väsby fick till ett avslut, tyvärr utanför av Admir Catovic. Samme Catovic fick iväg ett bra avslut som han kanske borde gjort mål på, Mikael Thorstenss var det som passade fram "Adde".
ESK:s Niklas Klingberg var det som fick första skottet på mål för gästerna, en boll som inte beredde Niklas Westberg några bekymmer.
Bekymmersamt var det däremot i 38 min. då Bruno Soares så när gjort mål för gästerna, efter ett tveksamt ingripande.
Gästerna hade nog ett litet övertag delar av halvleken, så vi ger ESK en liten poängseger i första halvan.

Väsby startade beslutsamt och starkt i andra halvlek, högerbacken Peter Motas drog på från 40 met !! ett skott som en försvarare lyckades styra till en hörna,
Micke Thorstensson hade ett kanonavslut minuten efteråt, en mycket bra räddning av ESK:s målvakt Djordje Pantic gjorde att ställningen fortsättningsvis var 0-0. Hemlånade Walid Atta hade chansen 1 50 min. men lyckades inte träffa ESK målet.
Niklas Westberg skrämde vettet ur hemmapubliken i 55 min. då han skulle rensa ett bakåtpass, bollen träffade en ESK spelare och rullade försmedligt en bit utanför stolpen. Förre Väsbyspelaren Daniel Olsson var framme två gånger om, men lyckades inte hålla nere bollen som for över Westbergs mål båda gångerna.
 Admir Catovic rammade stolpen med ett bra skott, ingen tur alls denna afton för Adde som hade 5-6 riktigt bra chanser att ge hemmalaget ledningen.
Så kom då vår lyckominut, 88 där en rörig situation i ESK:s straffområde mynnar ut i att vår lagkapten Daniel Johansson visar vägen och kämpar in bollen i mål, mycket vilja låg bakom det målet.
Knappt hade avsparken gjorts innan Väsby åter erövrar bollen och inbytte Aliue Jagne gör snyggt 2-0 i samma minut, 31 sek. tog det mellan målen, en fantastisk avslutning på en halvlek där Väsby var klart bättre än gästerna.
Mikael Stahre, Väsbys tränare har verkligen känsla för rätta byten. Och än en gång visade Väsby upp en härlig kamp moral.
Tyckte nästan synd om ESK:s tränare Jesper Blomqvist som lämnade arenan med böjt huvud.
Bara att gratulera Väsby som just nu ligger på övre halvan i Superettan, fantastiskt gjort av truppen.

Så här sa Mikael Stahre efter matchen
-En förväntad matchbild där motståndarna var samlade och aggresiva och vi hade bollinnehavet.Motståndarna hotade oss i omställningsspelet
-Vi startade andra halvlek bra och fick till ett ordenligt tryck, sista delen var väldigt böljande, men vi visade god kvalité i slutet med två sena mål.
-Laget gör en godkänd match avslutar en nöjd Väsby tränare.

Star(t)elvan
Niklas Westberg kändes inte riktigt övertygande i afton
Fyrbackslinjen: Omar Jawo,(90) Walid Atta, Niklas Backman och Peter Motas var rena väggen.
Mittfältet: Admir Catovic, Daniel Johansson, Gabriel Petrovic och Fredrik Holster (58) hängde med hur bra som helst, Catovic offensiv värre, men saknade tur i afton.
Forwards: Martin Mutumba och Mikael Thorstensson (74). Hade svårt i halkan mot ett stabilt ESK.försvar, skapade endå en hel del bra chanser.
Bänken: Thomas Thudin, Aliue Jagne (58) 11 Bilel Ghemri, Viktor Lundberg (74) och Christoffer Eriksson (90)

Domare: Patrik Berglund, hade ingen bra afton.
Matchvärd: Blomsterpinglan Centralväg 3 Upplands Väsby
Bollpojkar: P- 95-6