Matchinfo: Väsby - BP

Väsby avgjorde inom 9 min. i första halvlek

Väsby starkast i derbyt

Hemmalaget var det som startade piggast när det gällde avslut, Joakim Rönnemo som leder BP:s interna skytteliga var det som öppnade skylten med skott på mål, Niklas Westberg var dock med på noterna och avvärjde skottet.
Omar Jawo fick iväg Väsbys första avslut efter 6 min. dock gick bollen utanför hemmamålet.

Knappt 15 min. spelade då Väsby chockade hemmapubliken, Admir Catovic gjorde 0-1 framspelad av Martin Mutumba. 24 min. var spelade då Väsby kommer i en ny framstöt och Väsbypubliken trodde knappt sina ögon när Mikael Thorstensson ökar på Väsbys ledning till 0-2 fint framspelad av Admir Catovic. "Två klassmål" som Mikael Stahre uttryckte sej efteråt.
Hemmalagets Joakim Rönnemo var en ständig oroskälla under halvleken, han fick iväg tre avslut på vårt mål, varav det i 33 min. tvingades Niklas Westberg göra hörna på, en hörna som dock blev resultatlös.
Mikael Thorstensson var framme med ett avslut på mål i 39 min. skottet var det sista som hände i halvleken.
En halvlek där BP pressade högt på våra uppspel och var det något bättre laget.
Kostsam blev halvleken för Väsby då domaren delade ut tre varningar på Omar Jawo, Martin Mutumba och Mikael Thorstensson , alla tre är därmed avstängda i nästa match borta mot Ängelholm.

Andra halvan inleddes med ett stolpskott av Mikael Thorstensson i 50 min. en boll som hemmakepern inte var i närheten av.
Efter stolpträffen tappade Väsby lite av sitt spel och BP kom i farliga spelvändningar dock utan att få till några riktigt vassa chanser, stundtals tryckte dock BP på ordentligt och målvakten Niklas Westberg ådrog sej varning för maskning!!
Sin vana trogen kom Väsby igen på slutet, Admir Catovic hade en dunderfrispark, dock inom räckhåll för Kristoffer Nordstedt i hemmamålet.
Aliue Jagne håll på att göra mål igen på stopptid, helt fri med målvakten gick dock skottet över denna gång.
En riktigt duktig kämpainsats gör Väsby och nu skall det mycket till om vi inte skall klara av målsättningen att klara oss kvar i Superettan.
Så här sade Mikael Stahre efter matchen
-Vi gör en stabil insats med två klassmål.
-Motståndarna hamnar i uppförsbacke tidigt och vi försvarar oss bra och kan spela på resultatet.
-Vi jobbar på, nytt försök på lördag borta mot Ängelholm avslutar en nöjd Mikael Stahre.

Javisst är det Ängelholm som väntar på bortaplan i nästa omgång, en intressant laguppställning lär ju Mikael Stahre komma med då tre tunga pjäser saknas.