Matchinfo: Ängelholms FF - Väsby United

Bortamatchen mot Ängelholms FF slutade med seger för hemmalaget. 2 - 0 (1-0)

Nykomligsmötet mellan de båda lagen började dock mycket försiktigt, inga avslut förrän i 14 min då Viktor Lundberg fick iväg ett skott som gick utanför hemmalagets mål.
ÄFF replikerade omgående med ett skott på Niklas Westberg som klistrade bollen utan problem.
Två gånger om var Väsbys mittback Niklas Backman framme med avslut utan att han lyckades träffa målet.
Matchens 22 min. blev en riktig olycksminut för Väsby då man gjorde mål i egen bur och plötsligt var ställningen 1-0 till hemmalaget, minns inte ens när något sådant drabbade Väsby senast.
Väsby lät sej inte nedslås av fadäsen utan kom fram till ett riktigt bra avslut på mål av Viktor Lundberg ett par minuter efter självmålet.
Med minuter kvar av halvleken hade Admir Catovic ett avslut på mål som dock räddades av hemmalagets målvakt.

Trots en bra inledning av andra halvlek med ett skott på Pär Hansson i hemmamålet av Peter Motas så kunde ÄFF vända snabbt och göra 2-0 i 49 min. genom Björn Westerblad.
Ett nog så psykologist viktigt mål för hemmalaget var det. Väsby stod inför situationen att hämta in två mål på bortaplan på mindre än en halvlek.
En situation som förstås var omöjlig att genomföra, nog försökte man alltid, bl.a. var Aliue Jagne framme med ett skott på mål.
Mikael Stahre utnyttjade alla tre möjligheterna till byte utan att Väsby för den skull blev bättre. Bara att gratulera ÄFF till segern, 18 avlossade skott mot mål varav 7 gånger fick Niklas Westberg ingripa, våra siffror var 11 avlossade skott varav 4 på mål, hörnorna vann hemmalaget med 10-4, något som talar sitt tydliga språk.
Nu är ju inte detta någon svidande förlust utan känner vi truppen rätt så börjar laddningen inför Sirius matchen den 30 sept. redan på måndag kväll.

Startelvan: Niklas Westberg, Mikael Wentzel, Daniel Johansson (K), Niklas Backman, Peter Motas, Aliue Jagne, Fredrik Holster (69), Gabriel Petrovic, Obi Etie (76) Viktor Lundberg, Admir Catovic (83)
Bänken: Thomas Thudin, Christoffer Eriksson, Magnus Eriksson (69), Bilel Ghemri (76) Sotiros Papagiannopoulos (83)
Domare: Patrik Berglund