Hård strid kring strecken i Superettan

Så gick det i den 25:e omgången

Den 25:e omgången bjöd på två toppmatcher, och en del viktiga matcher i botten striden. Det var man kan säga efter den här omgången är att både toppen och botten ser mycket spännande ut. Här nedan kan ni läsa om hur det har gått i alla matcher i den 25:e omgången.

Ängelholm tog emot Väsby på hemmaplan. Den första halvleken bjöd inte på något skönspel. I den 22:a minuten minuten kunde hemmalaget ta ledningen i matchen. Ett inlägg styrdes av en Väsby spelare in i det egna målet. Efter det så var det Ängelholm som tog över matchen, och skapade en del chanser. Fler mål blev det dock inte i den första halvleken. Fyra minuter in i den andra halvleken så ökade man på till 2-0. Efter en hörna så gick bollen till Björn Westerblad som fick in bollen i mål. Ängelholm kontrollerade sedan händelserna på plan, och laget borde ha gjort fler mål. Matchen slutade dock 2-0. I och med segern så har Ängelholm mer eller mindre säkrat ett nytt kontrakt.

J-Södra tog tre mycket viktiga poäng i botten striden, när man på hemmaplan besegrade bottenkollegan Enköping. Tommy Thelin gjorde matchens första mål i den 31:a minuten. Thelin kom fri med målvakten och chippade in bollen i mål. I den andra halvleken blev spelet avvaktande till en början. Södra slog vakt om det poäng man hade medan Enköping hade svårt att skapa målchanser. I den 73:e minuten så kunde hemmalaget öka på sin ledning. Inhopparen Michel Kamhie dundrade in 2-0, vilket också blev slutresultatet i matchen.

Åtvidaberg tog emot Assyriska på hemmaplan. Åtvidaberg började toppmötet bäst, och redan i den 4:e minuten tog man ledningen i matchen. Kristian Bergström slog en frispak, som Jon Rytterbro tappade. Bollen gick fram till Haris Radetinac som satte dit ettan. Åtvidaberg var klart det bättre laget i den första halvleken. Assyriska skapade få klara målchanser, och man hade svårt att få till något ordnad spel. I den andra halvleken så hade Åtvidaberg två tre riktigt bra chanser att öka på sin ledning. I den 64:e minuten slarvade Assyriska, och Alexander Zaim spelade fram Ricardo Santos som dundrade in 2-0 för Åtvidaberg. Åtvidaberg kontrollerade sedan matchen, och vann toppmötet med Assyriska. Laget har nu samma poäng som Assyriska.

Degerfors hade 15 raka matcher utan seger, inför matchen mot Landskrona på hemmaplan. Degerfors var det bättre laget i den första halvleken. I den 13:e minuten tryckte Pär Eriksson in 1-0 efter en hörna. I den andra halvleken tog sig BoIS in i matchen, och var mycket nära att kvitterad i den 55:e minuten. Bollen räddades dock på mållinjen. I den 68:e minuten ökade hemmalaget på till 2-0 genom Christophe Lallet. Efter det så backade hemmalaget hem, och satsade på kontringar. Laget hade ett par chanser till, men fler mål blev det inte. Degerfors har nu bara två poäng upp till LB 07 som ligger på kvalplatsen. Degerfors har en match mindre spelat.

LB 07 tappade viktiga poäng i bottenstriden när man på hemmaplan fick bara 2-2 mot Qviding. LB 07 dominerade den första halvleken, men det var bortalaget som tog ledningen. I den 8:e minuten slog Joakim Jensen till efter dåligt försvarsspel av hemmalaget. Richard Henriksson kvitterade i den 21:a minuten för LB 07 på straff. Med fem minuter kvar av den första halvleken, så svarade LB 07 på nytt för dåligt försvarsspel. Det utnyttjade Tomas Eriksson och gav Qviding ledningen. Innan halvleken var över så kvitterade Daniel Svensson för hemmalaget. I den andra halvleken blev spelet sämre, och få målchanser skapades. Den bästa chansen hade hemmalaget i inledningen av den andra halvleken. En frispark från Richard Henriksson gick i ribban. Matchen slutade 2-2.

Mjällby tog en ganska enkel seger på hemmaplan mot Falkenberg. I den 7:e minuten fick Falkenberg en man utvisad. Marcus Ekenberg satte 1-0 på den efterföljande straffen. Efter drygt en halvtimmespel så ökade hemmalaget på till 2-0 och målet gjordes av Patrik Osiako. Tio minuter in i den andra halvleken satte Niklas Skoog 3-0. I den 60:e minuten reducerade Falkenberg genom Kristoffer Fagercrantz. Slutresultatet fastställdes av David Rehn i den 73:e minuten. I och med förlusten så är Falkenberg helt borta från striden om kvalplatsen till Allsvenskan. MAIF i sin tur tog sista chansen. Laget ligger dock sex poäng efter Assyriska och Åtvidaberg.

Sirius och Brommapojkarna jagade viktiga poäng. Sirius är inblandade i bottenstriden, medan BP behövde vinna för att haka på toppstriden. BP tog ledningen i matchen efter en finslagen frispark från Markus Karlsson i den 20:e minuten. Sex minuter senare så kvitterade Sirius genom Johan Petersson på straff. Båda lagen hade sedan varsin chans att ta ledningen i matchen, men den första halvleken slutade 1-1. I inledningen av den andra halvleken var BP nära att ta ledningen i matchen, men räddning på mållinjen räddade Sirius den gången. I den 66:e minuten spelade Daniel Fernberg fram Jonas Lundmark som gav Sirius ledningen i matchen. Det såg länge ut som att hemmalaget skulle ta med sig alla tre poäng. Laget var vid flera tillfällen nära att punktera matchen. Istället kvitterade BP i matchens sista minut. Målet kom efter en hörna, och det var Arash Talebinejad som tryckte in kvitteringen. Sirius har nu tre poäng fler än J-Södra, och BP tappade poäng i toppstriden. Laget är nu fem poäng efter Åtvidaberg och Assyriska i tabellen.

Två andra lag som jagade viktiga poäng var serieledande Örgryte och Häcken. Det var ettan mot fyran i hett derby, som inleddes bäst av bortalaget Häcken. Peter Nyström skapade första chansen, men hans skott räddades av målvakten. Båda lagen bjöd på fin och fartfylld första halvlek. I den 23:e minuten tog Häcken ledningen i matchen. Paulinho slog en mycket fin frispark, som via kryssribban gick i mål. Mycket vakärt mål från Paulinhos sida. Efter det så var det Örgryte som tryckte på för en kvittering. I den 33:e minuten slog Björn Anklev ett inlägg, Häcken försvaret missade i markeringen på Alexander Mellqvist som nickade in kvitteringen. Den andra halvleken bjöd inte på lika bra spel som den första. Matchen blev allt tätare och det var mycket kamp i den andra halvleken. Båda lagen skapade få klara målchanser. Närmast mål var Häcken, i den 71:a minuten. Det Peter Nyström som fick läget, men trots öppet mål så nickade han utanför. Matchen slutade 1-1, och det är nog båda lagen missnöjda med.