Matchinfo: Väsby - Sirius

Kvällens hemmamatch mot gästande IK Sirius började riktigt bra för hemmalaget.

Väsby United - IK Sirius 1 - 2 (0-1)

Redan efter 15 sek. var Martin Mutumba framme med ett avslut, tyvärr över målet, Väsby var det bättre laget första kvarten men tappade sedan resten av halvleken.
Förre Väsbyspelaren Andreas Eriksson höll på att ge gästerna ledningen i 6:e min. då han fick drömläge framför Väsbys mål, fick dock inte iväg något riktigt skott utan Niklas Westberg kunde enkelt plocka upp bollen.
Hemmalagets Fredrik Holster var också nära målkänning på Martin Mutumbas passning, även Mikael Wentzel var framme i avslutsläge utan att kunna få bollen på mål. 26 min. spelade då Andreas Eriksson klipper till från närmare 20 met. och bollen går i stort sett mitt i mål förbi en paralyserad hemmamålvakt, hur snopet som helst.
Resten av halvleken var det gästerna som var det något bättre laget, spelkvalitén sjönk dock vartefter kvällsdaggen gjorde sej påmind på en redan blöt plan.
Admir Catovic avslutade halvleken med ett skott utanför.
Bara ett avslut inom målramen är knappast godkänt för hemmalaget.

Väsby gjorde ett byte i halvlek och kom beslutsamt ut till andra halvlek.
Pierre Gallo i Sirius hade dock en bra frispark tätt över innan Väsby kom igång.
49 min. var spelade då Väsby startade en riktig karusell i Sirius straffområde och Mikael Wentzel? fick iväg en fin passning till Mikael Thorstensson som med en fin höger utsida snyggt satte bollen i Richard Richardssons långa hörn och ställningen var 1-1.
Bara min. senare hade Admir Catovic en jättechans att ge hemmalaget ledningen men skottet gick utanför, passningen från hemmalagets bäste för kvällen Mikael Thorstensson var genialisk.
Väsby skapade ett otal riktigt vassa chanser under resten av halvleken medan Sirius satte den chans som skapades av ett långt vänsterinlägg, var vårt vänsterförsvar fanns vid det tillfället vet jag inte men en helt fri Daniel Hoch kunde enkelt klippa in 1-2 i 81 min.
Ett mål som skulle visa sej ge Sirius tre poäng.
Väsby startade en kanonad efter gästernas ledningsmål men Richard Richardsson i Sirius målet avvärjde med tur och skicklighet målet från påhälsning.
Inte ens det berömda kämpandet fanns på slutet, känns som om många är nöjda med att Väsby i stort sett har förnyat kontraktet inför nästa säsong.
Skall det bli några poäng borta mot Jönköpings Södra
inkommande måndag så måste nog precisionen i avsluten skärpas till, annars väntar en ny hedersam förlust.
Ingen spelarkritik denna gång då alldeles för många inte kom upp i normal nivå.

Så här tyckte Väsbys tränare Mikael Stahre om matchen
-Prestationen är okay med ett svagt resultat. Vi är med i första trots underläge.
-Får bättre fart fart på spelet i andra halvlek och bör avgöra under en bra 25 min. period.
-Sedan blir vi utsträckta sista delen och matchen böljar och Sirius avgör.
-Vi skapade tillräckligt för att vinna matchen, Fyra matcher kvar, tillika 4 rejäla försök