Avspark: Mjällby AIF - Assyriska FF

Idag ställs vi mot ett Mjällby som ömsom rosat, ömsom risat marknaden. Assyriska har också svajat senaste tiden med ömsom vin, ömsom vatten. Men det är nu som agnarna ska skiljas från vetet. En vinst idag och vägen till Allsvenskan ligger nyasfalterad och klar.

Assyriska har inte förlorat fler än två matcher i rad i årets superetta. Senast mot Degerfors var det nära att den trenden bröts. Men då steg vår speciella Degerforsdödare fram och avgjorde med matchens enda mål i den 89 minuten.

I våras blev det 3-2 till Mjällby på Södertälje Fotbollsarena. Assyriska hade det mesta av spelet men lyckades inte skapa speciellt mycket. Mjällby å andra sidan var ruskigt effektiva och deras få avslut gick allt som oftast i mål.

Av någon anledning har vi parkerat på andra plats, jag vet inte hur länge. När vi inte av egen kraft lyckats förnya parkeringsavgiften, så har motståndarna varit snälla och betalat åt oss. Det är bara att tacka och ta emot. Vi måste dock sluta förlita oss på våra motståndare och gå för seger idag.

Assyriska har mött Mjällby nio gånger sedan 2000. Det är jämnt skägg mellan lagen. Innan årets säsong har de fyra oavgjorda och två vinster var. Om den jämna statistiken ska hålla även i år, är det Assyriskas tur att vinna idag.

Målskyttar i Assyriska (totalt 43 mål)
Marcos Ferreira 10, Göran Marklund 7, Xhevdet Lumnica 5, Dennis Östlundh 5, Martin Lorentzon 4, Alessandro Perreira 3, Eddie Moussa 2, Aziz-Corr Nyang 2, Mattias Genc 2, Martin Åslund 1, Filip Bergman 1, Stefan Batan 1

Assyriskas fem senaste matcher
Assyriska – Degerfors 1-0
Åtvidaberg – Assyriska 2-0
Assyriska – Örgryte 0-1
Bunkeflo – Assyriska 0-2
Assyriska - Jönköping 1-0

Mjällbys allsvenska dröm fick sig en rejäl törn efter förlusten mot Landskrona senast. Trots en man mer i över 70 minuter kunde man inte knyta ihop säcken. Vinsten gick istället till Landskrona med övertygande 4-2. Dock gjorde Niklas Skoog sitt tredje mål för säsongen. Det är bara att hoppas att han inte vaknat nu, lagom till slutspurten.

Sedan ”frälsaren” Niklas Skoog kom till klubben har Mjällby blandat och gett. Bara på de senaste fyra omgångarna har man tagit övertygande segrar mot Åtvidaberg (5-1) och Falkenberg (4-1), men förlorat mot Ängenholm (0-2) och Örgryte (0-2).

Men Mjällby har definitivt inte gett upp slaget om allsvenskan. Kan de bara ta tre poäng mot Assyriska och tre poäng i den uppskjutna matchen mot Degerfors, så är de med i leken igen.

En spelare att se upp med är suveräna skytteligaledaren Marcus Ekenberg med sina 16 mål. Att det inte räckt till en högre placering i tabellen beror på övriga spelares magra målskörd. Tvåan i den interna skytteligan, Erton Fejzullahu, har ”bara” gjort fyra mål. Kan man bara neutralisera Ekenberg, så har man tagit bort en stor del av Mjällbys offensiva kvalitéer.

Målskyttar i Mjällby (totalt 38 mål)
Marcus Ekenberg 16, Erton Fejzullahu 4, Adam Berner 3, Niklas Skoog 3, Robin Cederberg 2, David Rehn 2, Sasa Zimonjic 2, Tobias Johansson 1, David Löfqvist 1, Daniel Nilsson 1, Patrick Osiako 1, Juan Robledo 1, Johan Svensson 1

Mjällbys fem senaste matcher
Landskrona – Mjällby 4-2
Mjällby – Falkenberg 4-1
Mjällby – Ängelholm 0-2
Mjällby – Åtvidaberg 5-1
Örgryte – Mjällby 2-0

Avspark: kl 16:00

Plats: Strandvallen

www.assyriska.se

Felix Rimfrost2008-10-05 00:11:00
Author

Fler artiklar om Assyriska FF

Krönika: Vägen tillbaka…
Spelschemat spikat - första derbyt i maj
Styrelsen är äntligen tillsatt!