SvenskaFans tippar: Så slutar Allsvenskan
Förra året var det IFK Göteborg, i år väntas KFF få lyfta bucklan!

SvenskaFans tippar: Så slutar Allsvenskan

De allsvenska redaktionerna har tippat utgången av årets allsvenska. Vem vinner? Vilka åker ur och vilket lag får kvala. Svaren hittar du nedan:

Vilket lag vinner SM-Guld?

Det gör, enligt de allsvenska redaktionerna; Kalmar. Överlägset flest av svaren säger att KFF vinner och klubben får 75% av rösterna. Att Elfsborg vinner är det 25% av de som tror.


Kommentarer:

”Kalmar har den mest samspelta truppen och nu när UEFA-äventyret är över så kan man koncentrera sig på Allsvenskan.”

”Även om KFF har gått på någon mina på slutet så är man helt enkelt bäst. Nu kan man dessutom enbart fokusera på allsvenskan. Kalmar står distansen ut.”

”Kalmar FF. Även om man är inne i en minisvacka, så återstår det fem omgångar och man har ett försprång på tre poäng mot Elfsborg. Man är såpass stabila att man tar hem detta.”

”Svår fråga, men jag säger Kalmar. De har varit lite svagare än vanligt den senaste tiden och haft tufft med matcher men nu får de ett välbehövligt landslagsuppehåll att vila upp sig under. Elfsborgs saknad av Ishisaki och Anders Svensson är för stor.”

”Kalmar FF. Det är deras säsong rakt igenom, helt enkelt, det känner de själva och även om de släpper upp Elfsborg på samma poäng drar man det längsta strået till slut. Landslagsuppehållet räddade dem nu. Nanne hinner sprida lugn i truppen innan slutspurten drar igång. Tuffa spelscheman både för KFF och Elfsborg bjuder in HIF i matchen också”

”Kalmar. Ser man på återstående spelschema lär båda lagen, om de inte drabbas av guldfrossa, samla ihop ca. 10 poäng var. HIF har "lättast" spelschema, men sju poäng tar de inte ikapp på fem omgångar. Halmstad möter Elfsborg och Kalmar i de två sista omgångarna, och förlorar inte mot något av lagen”

”Kalmar har gått otroligt starkt och jag har svårt att se hur de ska kunna tappa sin ledning. Nanne Bergstrand är ett tränargeni och Kalmar har en perfekt mix av rutin, ungdomlighet, defensiv disciplin och brassetakter”

”Jag tror att Kalmar FF vinner SM-guld 2008. Man har spelat den bästa och mest attraktiva fotbollen under året. Jag brukar stödja det gamla uttrycket "Tabellen ljuger aldrig" och Kalmar är välförtjänta av att just ju sitta i pole position inför avslutningen av Allsvenskan.”

”Elfsborg vinner SM-guld - Kalmar är för ovana vid rollen som jagat byte och tappar på målsnöret. Kalmars chans ligger i att Elfsborg tappar för mycket poäng.”

”Det känns vidöppet fortfarande, alla matcher är "måstematcher" för samtliga lag. Helsingborg har jag mer eller mindre avskrivit då det är sju poäng upp till Kalmar, 15 att spela om, så det känns tufft. Elfsborgs chanser är goda men mycket beror på hur laget får behålla de spelarna som är kvar utan skador. Men jag sticker ut hakan och säger att Elfsborg vinner med en poäng, även om det känns oerhört tufft.”

”Elfsborg. De har allt att vinna och går därför om Kalmar i slutspurten som inte klarar att löpa linan ut.”

Fotnot: 12 av 16 allsvenska redaktioner har svarat på enkäten

Pernilla Olsson2008-10-14 14:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans