SvenskaFans tippar: Så slutar Allsvenskan
Ett självmål kan man deppa för, men Bajen är inte ett av lagen som åker ur i år.

SvenskaFans tippar: Så slutar Allsvenskan

De allsvenska redaktionerna har fått tippa utgången på årets allsvenska. I denna första del presenteras det som tros bli lagen som åker ut, samt det lag som får kvala.

Vilka lag åker ut?

Norrköping får 100 % av rösterna på att vara det ena laget som får respass ur årets Allsvenska. GIF Sundsvall får 60 % av den andra rösten, medan Gefle får 40%

Kommentarer:

”Gefle kommer sist, man har ett riktigt svårt schema kvar. Norrköping inleder sista dödsrycket och man kommer att ta en del poäng, det är dock för sent.”

”Tycker dessa lag är klart sämst. Norrköping har visserligen spottat upp sig en del på slutet men det räcker inte. Sundsvall saknar både offensivt och defensivt kunnande. Tränarbytet kommer inte göra någon nytta då spelarmaterialet fortfarande är för dåligt.”

”IFK Norrköping och Gefle IF. IFK Norrköping försvann nog i och med förlusten mot GAIS, fem poäng upp till kval säger en del med fem matcher kvar. Men omöjligt är det icke. Gefle IF för att de har tuffast schema kvar av alla bottenlagen.”

”Norrköping och Sundsvall. De är sämst helt enkelt. Gefle klarar kval tack vare många spelares allsvenska rutin i truppen, den kan betyda mycket. Ljungskile krigar sig kvar!”

”IFK Norrköping som har varit otroligt dåliga i år. Sen tror jag på Gefle, det är dags för dem i år.”

”Sundsvall möter Gefle i nästa omgång, vinner Gefle vinner den klarar man sig från direkt nedflyttning (och kval). Förlorar Gefle tror jag det blir avgörande i sista omgången då de möter Elfsborg. Sundsvall och Norrköping åker ur.”

”IFK Norrköping och GIF Sundsvall. Peking lär gå om Giffarna men klarar inte att ta sig förbi Gefle/Ljungskile.”

”När det kommer till bottenstriden har jag tippat med hjärtat att Gefle klarar oss som sista lag. Norrköping känns borträknat, sedan är Ljungskile snäppet vassare än Sundsvall och tar kvalplatsen.”

”Sundsvall och Norrköping får lämna årets Allsvenska. När man kollar in deras respektive trupper så hittar man knappt någon kvalitetsspelare. Jag är verkligen inte imponerad av något av dessa två lag och kommer inte att sakna de.”

”Jag tror tyvärr inte att IFK Norrköping orkar hålla sig kvar, de senaste matcherna har varit något bättre men spelar man inte ihop mer än 16 poäng på 25 matcher, då har man inte i allsvenskan att göra. Andra laget är lite mer osäkert, men jag tror att Gefle kan få det svårt att hänga kvar, då de har tunga lag att möta som Elfsborg och Kalmar.”

”Norrköping har 5 poäng uppåt men ser ut att kunna ge en ordentlig match om kvalplatsen. GIF Sundsvall har ju fått en ny tränare i Sören Åkeby och Linus Hallenius kommer att vara en nyckelspelare i slutspurten. Gefle har en förmåga att alltid ta sig ut ur sådana situationer. Norrköping och Sundsvall åker nog ut.”

”Norrköping och Gefle åker ut - GIF Sundsvall tar livsviktiga poäng i nästa omgång i matchen mot Gefle och visar därefter styrka.”

Vilka lag får kvala?

Gelfe är det lag som får flest röster. 60% av svarande redaktioner tror att Gefle får kvala, 25% tippar på GIF Sundsvall medan Ljungskile får 15 % av rösterna

Kommentarer:

”Sundsvall får kvala, helt rätt att ta in Åkeby i detta skede, en ny röst räddar laget från direkt nedflyttning”

”Stabila Gefle har en trygghet i spelet och kommer att reda ut stormen. Kvalet kommer man sedan att greja galant.”

”GIF Sundsvall. De har ett relativt "lätt" spelschema kvar, där tre av de fem återstående matcherna går på hemmaplan.”

”GIF Sundsvall vinner sexpoängsmatchen mot Gefle efter uppehållet, får tillbaka några viktiga gubbar efter skador och fixar kvalplatsen.”

”Gefle möter Assyriska i kvalet och Assyriska spelar Allsvenkt 2009.”

”Gefle. Det blir oavgjort mot Giffarna och sen åker de på storstryk mot Bajen hemma medan Ljungskile kniper minst 4 poäng mot Halmstad och Malmö FF.”

”Det blir Gefle som får kvala, Gefle har tagit ett steg tillbaka i år tycker jag efter tappet av Oremo. Gefle slåss med Ljungskile om kvalplatsen men Ljungskile spelar med ett bättre taktiskt upplägg och mer hjärta än Gefle och kommer därför också sluta på säker mark.”

”Även detta känns osäkert, men jag tror att Ljungskile får kvala, och Sundsvall hänger kvar. De har i och för sig "bottenmatcher" att spela och inte direkt något toppmotstånd, men det är de tuffa matcherna, för lagen som krigar för sin existens. Men Ljungskile får det nog tuffast, så känns det rent spontant.”

”Gefle få kvala mot Brommapojkarna.”

”Ljungskile får kvala - Den extremt svaga formen gör att GIF Sundsvall plockar in fempoängsförsprånget.”

Fotnot: 12 av 16 allsvenska redaktioner har svarat på enkäten. Vi tippar SM-guldet i del 2.

Pernilla Olsson2008-10-14 08:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans