Matchinfo: Väsby - Limhamn/Bunkeflo

Kvällens hemmamatch på Vilundavallen mot gästande Limhamn/Bunkeflo slutade oavgjord i en match där Väsby stod för grannlåten...

Kvällens hemmamatch på Vilundavallen mot gästande Limhamn/Bunkeflo slutade oavgjord i en match där Väsby stod för grannlåten och gästerna för kämpatakterna.
Trots ett otal målchanser för båda lagen så stannade målfabrikationen vid två mål. Mikael Thorstensson lobbade in 1-0 i 11 min. framspelad av Admir Catovic.
Gästerna kvitterade med 7 min. kvar efter villervalla i Väsbys straffområde, målskytt Richard Henriksson inför 266 åskådare i regn och höstrusket.
Det regnhala underlaget gjorde att det ibland uppstod dråpliga situationer där bollförande spelare helt enkelt kanade omkull vid kursändringar.
Redan efter 2 min. kom första farliga chansen, Mikael Thorstensson prickade dock Ola Svensson i bortamålet, Martin Mutumba var det som spelade fram Thorstensson.
Gästerna replikerade dock omgående genom Daniel Svensson, Niklas Westberg i hemmamålet var dock med på noterna och kunde avstyra. Admir Catovic hade ett jätteläge i 9 min. då han försökte "kippa" över målvakten som med fingerspetsarna lyckades rädda bollen över målet.
Mikael Thorstensson lyckades med det som "Adde" misslyckades med, i 11 min. lobbade han iskallt in 1-0 till Väsby framspelad av Catovic. Resten av halvleken skapade båda lagen målchanser, Thorstensson avslutade halvleken med en fin nick där dock målvakten lyckades tippa bollen till hörna.
Stundtals riktigt trivsamt när Väsby körde sina "one tatch" och gästerna fick mest inrikta sej på att jaga, något man gjorde bra och skapade några avslut där dock Niklas Westberg var på alerten i hemmamålet.
Väsby försökte avgöra direkt i andra halvlek, "Adde" Catovic skott räddades på mållinjen av en utespelare, minuten efteråt gjorde gästerna om bravaden, från ingenstans kom en försvarare och lyckades nicka bort Mikael Thorstenssons språngnick på mållinjen.
Två sekvenser där Väsby borde ha avgjort matchen med ett 2-0 mål.
Gästerna kom dock igen och skapade flera bra målchanser, att målvakten Niklas Westberg valdes till hemmalagets bäste spelare var helt riktigt, synd bara att han inte fick hålla nollan, en av 8 hörnor för gästerna skapade oreda i hemmaförsvaret och Richard Henriksson kunde trockla in kvitteringen till 1-1 i 83 min.
En rättvis kvittering då många i hemmalaget inte orkade bjuda till på slutet. Gabriel Petrovic hade ett gyllene läge att frälsa Väsby på "stopptid" men hans språngnick smet utanför stolpen.
Nu väntar en stormatch i Göteborg inkommande söndag mot nästan Allsvenska Örgryte IS, ett lag som säkert vill ha revansch för förlusten mot Väsby i våras, storpublik väntas se matchen.

Startelvan: Målvakt Niklas Westberg, vår bäste denna kväll.
Fyrbackslinjen klarade sej bra, borde dock kunnat rensa bättre vid gästernas kvitteringsmål.
Mittfältet helt Ok i första halvlek, orkade dock inte med sista kvarten.
Forwards: Mikael Thorstensson skapade ett otal målchanser men hade inget flyt denna kväll, Martin Mutumbas inlägg rensades effektivt bort hela matchen förutom vid Väsbys ledningsmål.

Bäst på plan var domaren Mattias Nyman från Kungsbacka, lät spelarna lägga nivån själva, inte en varning delades ut i matchen, solklart 5 getingar.
Bollpojkar var P-96 som skötte sej med den äran. Väsbys flickor -99 skötte sej också riktigt bra som inmarchungdomar, Publiken (266) trivdes nog rätt bra trots den tappade segern och det miserabla vädret, nu väntar en lördagsmatch kl. 14.00 som avslutning för hemmapubliken, Åtvidabergs FF är det som kommer på besök. Så här tyckte Väsbys tränare Mikael Stahre efter matchen
-Jag är besviken över de tre uteblivna poängen.
Vår första halvtimme är riktigt bra och vi bör leda med ett par mål under paus.
Under andra halvlek skapar vi ett flertal rena chanser som skall resultera i mål.
Istället blir det 1-1 på en fast situation.