Matchinfo: Örgryte IS - Väsby United

Örgryte hade bestämt att det skulle bli feststämmning på gamla Valhalla IP, och nog blev det feststämmning, men början var inte rolig!

Och nog blev det en höjdare allt, kanske inte riktigt vad hemmapubliken och ÖIS hade tänkt sej. 
Matchen hade knappt hunnit börja innan Pavel Zavadil kommer loss på högersidan och lyfter in bollen som nickas i mål av Marcus Allbäck, 1-0 och en riktig kalldusch för Väsby.
Så länge var allt väl och ve för storpubliken, över 4000 åskådare skriker ut sin lycka då plötsligt ett räcke brister på gamla Valhalla IP och ett 40-tal åskådare störtar någon meter och några skadas lindrigt.
Matchen avbryts en timme då ambulanser och sjukvårdare kommer in på plan.
Under vilan samlade Väsby mod och kom igen med ett stolpskott av Viktor Lundberg i 7:e min. närmare kvittering går det inte att komma.
Väsby höll spelet väl uppe och ställningen var fortfarande 1-0 i halvlek. 

Örgryte kom igång ordentligt i andra halvlek och i matchens 63 min. kändes det som om att ÖIS var klart för Allsvenskan, Marcus Allbäck gör sitt andra mål för dagen och Väsby kunde inte svara utan ytterligare en boll letade sej in bakom Niklas Westberg i Väsbymålet, ditförpassad av Magnus Källander som fick på en riktig pärla i 74 min.
Publik/ÖIS jublet visste inga gränser och sista kvarten på drygt 100 åriga Valhalla IP var det närmast euforisk stämmning på läktarna. 
Trots att Väsby hade bara äran att spela för så bjöd man till ordentligt och behöver inte skämmas för sin insats i den TV-4 sända matchen som blev tre timmar lång. 

Ett stort "Grattis" till Örgryte IS som åter finns med i fotbollens finrum nästa säsong.
Väsby har ju säkrat spel i SE nästa säsong och får vara nöjda och belåtna med den bedriften.
Nu väntar en sista match hemma inkommande lördag mot ett Åtvidaberg som förstörde sina chanser till kvalspel idag i.o.m. förlusten hemma mot BP.
Blir säkert en underhållande match på lördag, ta sista chansen att se ett välspelande Väsby United hemma på vallen.

Roy RosenbackRoy Rosenback2008-10-19 18:41:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna