Veckans Elva

Allsvenskan är tillbaka efter landslagsuppehåll och likaså Veckans Elva som bjuder på många Elfsborg- och Geflespelare. Dansken Christensen återigen Veckans Målvakt.

[MÅLVAKT]



Kim Christensen, IFK Göteborg (2)
Stor matchhjälte - igen - när IFK Göteborg tog en tung skalp mot serieledarna Kalmar. Flera fina reflexräddningar och bra fotspel gjorde att IFK Göteborg höll nollan. Försvaret darrade och Kalmar men hotade, men än en gång stod dansken i vägen.


[FÖRSVARARE]


Hjálmar Jónsson, IFK Göteborg (1)
Underskattad vänsterbreddare som gjorde en defensivt felfri match mot Kalmar. Fin samarbete på kanten med Adam Johansson och som alltid farliga hörnor - denna gång gav dem tre poäng till "Änglarna".

José Monteiro, Hammarby (1)
Fick en tuff uppgift att spela ihop med startdebutanten, 18-årige Marcus Törnstrand, men höll reda på sin mittbackskollega och Djurgårdsanfallarna på ett föredömligt sätt matchen igenom. Stark i luftrummen och för det mesta säker längs marken.

Sebastian Henriksson, Örebro (1)
Den rutinerande mittfältaren/anfallaren fick vikariera som mittback för Örebro i matchen mot Helsingborg. Efter en darrig inledning spelade Sebastian upp sig och tycktes hemtam sin nya position. Hans nickmål i den första halvleken väckte ÖSK som kunde vända och vinna. Mycket tack vara en stabil insats av den omskolade 34-åringen. 

Teddy Lucic, Elfsborg (1)
Höll ihop Boråslagets defensiv på ett utmärkt sätt mot Trelleborg och satte inte en fot fel. Trygg i luftrummen, säker längs marken och en mycket skicklig man-mot-man-spelare. Håller fortfarande högsta klass.



[MITTFÄLTARE]


Roni Porokara, Örebro (2)
ÖSK:s tekniske ytter har varit nära nätkänning många gånger men i matchen mot Helsingborg kom första målet efter en perfekt djupledslöpning och en delikat lobb. Var ett ständigt hot mot HIF:s högerförsvar och tycktes inspirerad av att ha fått spendera ett antal med Stuart Baxters finska landslagstrupp.


Johan Karlsson, Elfsborg (1)
Vänsterbacken fick ta klivet upp på mittfältet mot Trelleborg och blev stor matchhjälte med två mål. När det såg mörkt ut för Elfsborg lät Johan Karlsson högerfoten tala två gånger om och fördubblade sin allsvenska målskörd. Stor arbetsinsats i övrigt.


Louay Chanko, Hammarby (1)
Mannen med de otroliga lungorna som spelat landslagsfotboll både för Sverige och Syrien under samma säsong blev derbykung mot laget han brukade bli derbykung för. Chanko höll i Hammarbys mittfält och signerade en stor arbetsinsats med ett patenterat, fantastiskt frisparksmål.


Yannick Bapupa, Gefle (1)
Segerorganisatör och matchens lirare när Gefle vann sexpoängsmatchen, tillika Norrlandsderbyt, mot GIF Sundsvall. Bapupa låg bakom det mesta i Gefles offensiv och hade ett mycket fint samarbete med Jawo, inte minst vid sista målet som han snyggt bredsidade in.


[ANFALLARE]


Amadou Jawo, Gefle (1)
Klev fram när det behövdes som mest, visade stor vilja och gjorde det viktiga 2-0-målet mot GIF Sundsvall. Var ständigt rörlig och spelade dessutom fram till det avgörande 3-2-målet som lekkamraten Bapupa gjorde. Gefle är nu en poäng ovanför strecket.


Emir Kujovic, Halmstad (1)
Överglänste faktiskt anfallskollegan Anselmo, som gjorde två mål, på Starke Arvid när Halmstad vann med 3-0. 20-årige Kujovic spelade precis bakom brassen och hotade ständigt Ljungskiles försvar med smarta löpningar och finess. Bredsidade dessutom snyggt in slutresultatet. Spännande, nytt namn att följa.



[TRÄNARE]


Tony Gustavsson, Hammarby (1)
Trots en motig tid på sistone lyckades Tony motivera sina gubbar till tusen i derbyt. Hammarby var inte bara laddade, utan spelade med ett lugn och självförtroende man saknat den senaste tiden. Behöll Zengin på planen länge trots en svag insats, vilket gav utdelning till slut. Hyllade fansen efteråt som en riktig tränare ska göra.

SvenskaFans // LSlinus.sunnervik@svenskafans.com2008-10-22 15:30:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans