Matchinfo: Väsby - Åtvidaberg

Säsongsavslutningen för Väsby United hemma på Vilundavallen blev kylslagen på alla vis.

Gråkallt höstväder och lite si och så med motivationen var inget som värmde hemmapubliken. 
Gästande Åtvidabergs FF bjöd nu inte heller på något storspel, dock tillräckligt för att man skulle föra matchen i första halvlek.
ÅFF:s Bruno Marinho var den som först fick till ett avslut mot mål, då hade klockan hunnit fram till 11 spelade min.I samma min. var gästernas bäste Kristian Bergström framme med ett skott tätt utanför Niklas Westbergs högra stolpe.
En fräsande frispark från 22 met. av Gabriel Petrovic var Väsbys första skott på mål, Henrik Gustavsson i gästernas mål kunde dock klistra det hårda skottet. 
ÅFF kontrade med ett kanonskott av Pontus Karlsson som var snyggt framspelad av Kristian Bergström, Niklas Westbergs räddning höll hög klass då han lyckades tippa den välplacerade bollen till hörna.
ÅFF kom dock igen än en gång och nu fick man utdelning, ett inlägg från Pontus Karlsson styrde Oscar Möller långt ner i Westbergs långa hörn, 0-1 i 32 min. var nog rättvist just då.
Väsby skulle dock komma igen och i 37 min. stormade Mikael Thorstensson fram på högerkanten och fick till ett vackert inlägg där 17 årige Viktor Lundberg kom farande och satte huvudet till, ett klassiskt vackert mål som betydde att det åter var lika.
1-1 stod sej halvleken ut som nog gick till gästerna på poäng.
Andra halvan började med en riktig kanonräddning av Niklas Westberg på Kristian Bergströms välplacerade skott mot krysset, kort därefter kämpade sej Mikael Thorstensson ur en fasthållning och banans sämste aktör domaren blåste för ÅFF frispark och varning!!!! till Thorstensson som ironiskt applåderade domarens felbeslut med den påföljd att domaren plockade fram det röda kortet.
Att visa ut Micke var ett av få domslut där domaren hade rätt för en gångs skull, man får inte bete sej så, oavsett hur illa domsluten än är.
Väsby fick kämpa vidare med 10 man och att det skulle komma ett mål för gästerna anade vi.
En mycket välplacerad frispark i Westbergs vänstra kryss besannade våra farhågor i 59 min. Johan Niklasson var det som pricksköt in bollen och 1-2 till ÅFF stod sej matchtiden ut.
Martin Mutumba hade två bra lägen under sista minuterna men kunde inte få bollen på mål utan ÅFF kunde ganska bekvämt ro hem segern i en match som enbart handlade om äran.
Nu är som sagt säsongen över och redan är rykten igång om hur många spelare/ledare som Väsby kommer att tappa till Allsvenska klubbar, så fungerar idrotten, alla vill ju prova hur långt vingarna bär, inget fel i det, bara att gratulera de som får chansen att livnära sej på det bästa de vet, nämligen att spela fotboll.
Väsbys bäste spelare i matchen var Peter Motas och gästernas suverän Kristian Bergström var sitt lags bäste.
Domare var Andreas Ekberg.
Matchvärd Blomsterpinglan på Centralvägen 3 Upplands Väsby 
Bollpojkar P-96


Roy RosenbackRoy Rosenback2008-10-25 18:19:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna