Lagerbäck snackar fotbollsjournalistik
Lars Lagerbäcl gästar SVT:s Debatt tisdag för att diskutera den svenska sportjournalistiken tillsammans med bland andra Robert Laul, Anja Gatu, Patrik Ekwall, Magnus Nyström m.fl.

Lagerbäck snackar fotbollsjournalistik

På tisdag sätter SVT sportjournalistiken under lupp då Janne Josefsson med massa gäster i studion diskuterar denna "stinkande, leriga träskmark".

Att alla har åsikter om sportjournalistiken är inget nytt, åtminstone inte här på SvenskaFans. Därför kan det vara på sin plats att knäppa på TV:n på tisdagskvällen när just sportjournalistiken kommer att debatteras. SVT skriver följande i ett pressmeddelande: 

"Imorgon är det premiär för Debatt tisdag. Programledare är som vanligt Janne Josefsson, och ämnet för premiärprogrammet är sportjournalistiken.
Är den som Yannick Tregaro hävdar en ”stinkande, lerig träskmark”? Detta debatteras i studion. Dessutom levererar Magnus Betnér för första gången i Debatt en analys av ett aktuellt ämne!

”Journalistiken inom idrotten är hårdvinklad och osann” hävdade Yannick Tregaro i en debattartikel i GP för en dryg vecka sedan. Är det så? Yannick kommer till Debattstudion tillsammans med fotbollslandslagets förbundskapten Lars Lagerbäck.

Lagerbäck har av journalistkåren ofta anklagats för att försvåra det journalistiska arbetet med sin slutenhet, men i tisdagens debatt tar han bladet från munnen. Från sportvärlden kommer också Patrik Sjöberg, som löpt många mediala gatlopp, samt Luleå hockeys klubbdirektör Hans Chronak som även han har synpunkter på sportjournalistiken. Till studion kommer också några tongivande sportjournalister för att bemöta kritiken: Aftonbladets Robert Laul, Expressens Magnus Nyström, Sydsvenskans Anja Gatu och frilansande TV4-profilen Partik [sic!] Ekwall.

SVT2 tisdag 28 oktober 2008 kl 20.30: Debatt"

SvenskaFans.cominfo@svenskafans.com2008-10-27 16:59:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans