Veckans Elva

Tennissifforor - igen - när Malmö krossade Sundsvall i Allsvenskans sista omgång med hela 6-0. Örebro och Norrköping lyckades också avsluta snyggt, vilket ger avtryck i Veckans Elva, som tackar för sig denna höst. På återseende till våren!

[MÅLVAKT]



Jonas Sandqvist, Malmö (1)
I vanliga fall har John Alvbåge nästan prenumererat på denna plats, vi kunde gett han platsen denna vecka om det inte hade varit för "Sankans" stabila spel på Malmö Stadion. Sandqvist har annars gjort en smått usel säsong och petats av Melicharek, men mot Sundsvall agerade han med pondus och säkerhet matchen igenom. Bästa matchen i år.


[FÖRSVARARE]


Sebastian Henriksson, Örebro (2)
Sebastian har varit strålande sedan han flyttade ned i ÖSK:s mittförsvar. Mot Ljungskile var han återigen felfri defensivt och passade dessutom på att göra mål igen då han knoppade in en välslagen frispark. ÖSK hade nog gärna sett att den rutinerade Henriksson fortsatt i klubben men den allsvenska sagan verkar all nu.


Rasmus Bengtsson, Trelleborg (2)
Trelleborgs försvar led av flera skador inför den avslutande matchen mot Djurgården, och även om det släpptes till ytor då och då var det succémannen Rasmus Bengtsson som höll ordning och reda. Ständigt tätt på Quirino, som inte kom någonvart. Höll sig dessutom framme på en hörna och knoppade in kvitteringen i första halvlek.


Jimmy Dixon, Malmö (1)
Kung i Malmös försvar i söndags. GIF-spelarna fastnade allt som oftast på Dixon eller mittbackskollegan Åhman-Persson när det mesta stämde för MFF denna afton. Visade som alltid sin styrka i luftrummet.



[MITTFÄLTARE]


Roni Porokara, Örebro (3)
ÖSK:s kvickfotade ytter var briljant i säsongsepilogen mot Ljungskile. "Roninho" stod för ett mål och en assist och bjöd dessutom på ett otal delikatesser såsom klackar, tunnlar och "Maradona-inlägg". Utan tveken var han matchens stora behållning i en rätt slätstruken tillställning på Behrn Arena.

Andreas Johansson, Halmstad (1)
HBK:s hårtjobbande innermittfältare slet som vanligt ordentligt på mitten för att vinna slaget med guldbröderna Elm. Gjorde det riktigt bra och fick dessutom kröna en fin insats med ett drömmål då han drog till från 25 meter och bollen, närmast som en kryssökande missil, for in bakom en maktlös Petter Wastå i KFF-målet.

Gulliermo Molins, Malmö (1)
Gjorde kanske sin bästa i match i MFF-tröjan där han var ständigt rörlig och delaktig i spelet. Låg bakom 1-0-målet med en härligt öppnande passning till Vincentz och friställde Toivonen vid 4-0 med en minst lika snygg passning. En man för U21-landslaget nästa år på hemma-EM.

Yussuf Saleh, AIK (1)
Sommarens Vasalund-nyförvärv har fått vänta länge på sin chans. Mot GAIS fick han äntligen den - och tog den med besked. Övertygande spel rakt igenom och snygga framspelningar till båda målen gjorde att vänsteryttern stärkte sina aktier inför 2009. Nära bli målskytt i slutet, men bollen räddades på mållinjen.



[ANFALLARE]


Ola Toivonen, Malmö (2)
I sin kanske sista match för Malmö gör Toivonen en av sina bästa någonsin. Magnifik bolltouch och grymt spelsinne, dessutom två mål. 2-0-målet var ett av de snyggare i där Toivonen visar kyla in i det sista. Fick ett stort avtack på Malmö Stadion och nu väntar Holland?


Edward Ofere, Malmö (1)
Stor arbetsinsats och visade vägen med kraft och vilja när Malmö fick avsluta säsongen på bästa sätt. Själv dunkade Ofere sitt åttonde och nionde mål, med hjälp av en grästuva (!). På 1-0-målet visade han sin känsla för att vara på rätt plats vid rätt tillfälle, 3-0-målet var ett missriktat skott som tog på grästuva och in i mål. Tur och skicklighet, med andra ord.


Russell Mwafulirwa, IFK Norrköping (1)
Den långe malawiern har inte lyckats skjuta Norrköping till nytt kontrakt, men han fick iallafall avsluta säsongen på ett snyggt sätt med två mål och en assist när Norrköping besegrade Hammarby med 5-2. Tillsammans med Imad Kahlili gjorde han först 1-2 och sedan 2-2 med ett pangskott. Strax efter halvtid knoppade Russell in 3-2-målet. Vänder man en match på egen hand tar man plats i Veckans Elva.



[TRÄNARE]


Roland Nilsson, Malmö (1)
Det har surrats i kulisserna om att Malmös tränarduo Nilsson-Gren har till sommaren -09 på sig att få ordning på Malmö FF. Snacket har nog tonat ner efter Malmös säsongsavslutning, där man äntligen tycktes ha hittat farten och intensiteten i spelet. 6-0-segern mot ett, förvisso uppgivet GIF Sundsvall efterhand, är utan tvekan imponerade. Nu får man sannolikt klara sig utan Toivonen nästa säsong...

SvenskaFans // LSlinus.sunnervik@svenskafans.com2008-11-11 15:45:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans