Guldskölden - nomineringar: Årets Programledare

Guldskölden - nomineringar: Årets Programledare

Som återkommande besökare på SvenskaFans tillhör du dem som har bäst koll på de svenska sportjournalister. Vem ger dig den bästa informationen i TV utan att prata sönder matchen, vem skriver de mest initierade krönikorna och vem har egentligen bäst koll i studion?

För att ta reda på vilka som är de mest uppskattade sportjournalisterna i Sverige instiftade vi i fjol priset GuldSkölden. Då tog Lasse Granqvist jackpot med hela fyra titlar. Nu är det dags för årets tävling och precis som i fjol är det ni SvenskaFans-besökare som utser vinnarna.
Rösta på din favorit här:
http://www.svenskafans.com/start/guldskolden.asp

Här de fem nominerade i kategorin - Årets Programledare: 


Nora Strandberg, Canal+
Den före detta boxerskan Nora Strandberg leder Canal+ stora  satsning Supersöndag och gör det galant. Efter att ha jobbat på TV4 och Expressen tog Nora steget över till Canal+ förra året och har nu blivit riktigt varm i kläderna och guidar oss genom söndagens heta fotbollsmatcher på ett oerhört bra sätt.


André Pops, SVT
När Peter Jihde lämnade SVT blev det André Pops som fick bli kanalens ankare när det gäller de stora satsningarna, bland annat på OS. En svår uppgift men "Popsen" har klarat det väldigt bra. Såpass bra att SVT även använt André i andra sammanhang, såsom melodifestivalen. 


Ola Wenström, TV4/Viasat
Via Radiosporten och TV4 har Ola nu hamnat på Viasat där han bland annat leder sändingarna från Champions League. Tidigare i år var han värd för TV4:s EM-satsning. Har gjort det mesta och många anser att han blivit ännu bättre sedan kanalbytet.


David Fjäll, SVT/FANTV 
David inledde karriären som programledare på FANTV där han bland annat basat för Euro Talk och 08 Fotboll. Han gjorde ett så bra jobb att han tidigt snappades upp av SVT som gav honom förtroende som programledare för sändningarna från Euro Hockey Tour. Har nu också det egna programmet "FotbollsFjäll" som sänds på SVT:s webb.


Lasse Granqvist, Canal+
Lasse inledde sin karriär som uppskattad kommentator hos Radiosporten 1987 men arbetar sedan 2000 även inom TV för SBS Broadcasting (Kanal 5, Kanal 9 och Canal+) där han ofta agerar studioankare. Leder med varm hand "Premier League-lördag" i Canal+ och är ofta värd för kanalens sädningnar från Elitserien och Allsvenskan.

Platserna närmast final:
6. Arne Hegerfors
7. Peter Jidhe
8. Olof Lundh, Fotbollskanalen
9. Christopher Kviborg, FANTV
10. Claes Runheim, Viasat

Så här kommer årets tävling att gå till:

Steg 1 - Nominering 27 oktober - 9 november
Alla ni besökare och medlemmar får vara med och nominera kandidater till våra kategorier. Varje person får nominera en kandidat i varje kategori.

Steg 2 - Omröstning 12 november - 30 november
I november har vi fem finalister i varje kategori (de som fått flest nomineringar). Nu får ni besökare och medlemmar rösta på era favoriter och samtidigt vara med och tävla om ett fint pris. Man kan bara rösta en gång.

Steg 3 - Vinnarna prisas i FANTV i december
Vi hyllar vinnarna i vår studio i Stockholm i december med prisutdelning m.m.

Årets kategorier är:
1. Sveriges bästa Sportkommentator (TV/radio)
2. Sveriges bästa Expertkommentator (TV/Radio)
3. Sveriges bästa Programledare/studioankare
4. Sveriges bästa Krönikör
5. Sveriges bästa Sportbloggare
6. Sveriges bästa Sportjournalist alla kategorier

SvenskaFans.comMarcusAvenbrand2008-11-12 13:15:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans