Guldskölden - nomineringar: Årets Krönikör

Guldskölden - nomineringar: Årets Krönikör

Som återkommande besökare på SvenskaFans tillhör du dem som har bäst koll på de svenska sportjournalister. Vem ger dig den bästa informationen i TV utan att prata sönder matchen, vem skriver de mest initierade krönikorna och vem har egentligen bäst koll i studion?

För att ta reda på vilka som är de mest uppskattade sportjournalisterna i Sverige instiftade vi i fjol priset GuldSkölden. Då tog Lasse Granqvist jackpot med hela fyra titlar. Nu är det dags för årets tävling och precis som i fjol är det ni SvenskaFans-besökare som utser vinnarna.
Rösta på din favorit här:
http://www.svenskafans.com/start/guldskolden.asp

Här de fem nominerade i kategorin - Årets Krönikör:


Marcus Birro, Expressen 
Birro har nyligen börjat skriva krönikor om italiensk fotboll och han har få övermän vad gäller det stilistika och lidelsen för det han skriver om. Bakgrunden som poet lyser igenom i många av hans krönikor då han ofta finner formuleringar som inte den gemene fotbollssupportern är van vid. Kanske är det därför Marcus blivit så populär?


Mats Olsson, Expressen 
Länge ansedd som landets främste krönikörer och förärades 2002 med det Stora Journalistpriset. Har tidigare varit sin tidnings korrespondent i New York och har, precis som flera av de andra nominerade krönikörna, författat flera böcker.


Erik Niva, Aftonbladet
Malmbergets egen Glenn Hoddle har sakta men säkert blivit en av Aftonbladets allra bästa krönikörer. Skrev flera oerhört uppskattade krönikor från sommarens EM-slutspel. Erik ses dessutom ofta som gäst i FANTV:s Euro Talk.


Simon Bank, Aftonbladet 
33-årige Simon har länge varit en av den rosa tidningens främsta krönikörer och har fått mängder av priser för sitt skrivande. Utsågs bland annat till "Årets sportjournalist" 2005. Har utöver sitt krönikerande författat ett antal böcker och bland dessa märks "I huvudet på Zlatan Ibrahimovic" och "Genom helvetet : om fotboll, kärlek och anorexi".


Olof Lundh, Fotbollskanalen
För några år sedan tog Olof steget från Expressen till TV4/fotbollskanalen och lite i skymundan har "den långe" tagit plats som en av Sveriges främsta krönikörer. Skriver med förkärlek om det svenska landslagets förtjänster och brister och har säkert en alldeles speciell plats i förbundskapten Lagerbäcks hjärta.

Platserna närmast final:
6. Lasse Anrell, Aftonbladet
7. Jonas Karlsson, SVT
8. Per Zander, Fotbollskanalen
9. Johan Esk, DN
10. Johan Orrenius, Expressen


Så här kommer årets tävling att gå till:

Steg 1 - Nominering 27 oktober - 9 november
Alla ni besökare och medlemmar får vara med och nominera kandidater till våra kategorier. Varje person får nominera en kandidat i varje kategori.

Steg 2 - Omröstning 12 november - 30 november
I november har vi fem finalister i varje kategori (de som fått flest nomineringar). Nu får ni besökare och medlemmar rösta på era favoriter och samtidigt vara med och tävla om ett fint pris. Man kan bara rösta en gång.

Steg 3 - Vinnarna prisas i FANTV i december
Vi hyllar vinnarna i vår studio i Stockholm i december med prisutdelning m.m.

Årets kategorier är:
1. Sveriges bästa Sportkommentator (TV/radio)
2. Sveriges bästa Expertkommentator (TV/Radio)
3. Sveriges bästa Programledare/studioankare
4. Sveriges bästa Krönikör
5. Sveriges bästa Sportbloggare
6. Sveriges bästa Sportjournalist alla kategorie

SvenskaFans.comMarcusAvenbrand2008-11-12 14:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans