Guldskölden - nomineringar: Årets sportblogg

Guldskölden - nomineringar: Årets sportblogg

Som återkommande besökare på SvenskaFans tillhör du dem som har bäst koll på de svenska sportjournalister. Vem ger dig den bästa informationen i TV utan att prata sönder matchen, vem skriver de mest initierade krönikorna och vem har egentligen bäst koll i studion?

För att ta reda på vilka som är de mest uppskattade sportjournalisterna i Sverige instiftade vi i fjol priset GuldSkölden. Då tog Lasse Granqvist jackpot med hela fyra titlar. Nu är det dags för årets tävling och precis som i fjol är det ni SvenskaFans-besökare som utser vinnarna.
Rösta på din favorit här:
http://www.svenskafans.com/start/guldskolden.asp

Här de fem nominerade i kategorin - Årets sportblogg:


Henrik Rydström, Expressen/Barometern 
Kalmars rappkäftade mittfältare Rydström har många strängar på sin lyra och utöver allsvensk fotbollsspelare, pappa, lärare och musikrecensent så skriver han en av Sveriges bästa, och mest bitska, bloggar. Henrik ger ofta sina läsare en unik inblick i vardagslivet för allsvenska fotbollsspelare. 


Erik Niva, Europa Calling, Aftonbladet 
Tillsammans med kollegorna Simon Bank och Jennifer Wegerup skriver Erik på bloggen "Europa Calling". Inte helt överraskande är det europeisk klubbfotboll det hela kretsar kring och med denna starka trio är det inte konstigt att bloggen är av de allra populäraste svenska sportbloggarna.


Patrick Ekwall, Fotbollskanalen 
Ekwalls blogg på fotbollskanalen uppdateras frekvent och avhandlar det mesta i fotbollsväg. Ofta ett längre inlägg om dagen som avhandlar det mesta. Inte rädd för att sticka ut hakan. Ger precis som kollegan Laul en unik inblick bakom kulisserna när det händer. Leder också programmet Ekwall vs. Lundh på webben.


Robert Laul, Aftonbladet
Sveriges mest lästa sporblogg. Laul skriver inte lika ofta som förut, men håller fortfarande mycket hög klass. Bloggen fokuserar mycket  på svensk fotboll och Laul drar sig inte för att kritisera sina kollegor. Bjuder ofta på intressant "insideinfo" som läsarna uppskattar då man får följa med bakom kulisserna i den svenska sportjournalistiken.


Marcus Birro, Expressen
Efter att tidigare bloggat på SvenskaFans tog Birro steget över till Expressen i höstas där han nu skriver passionerat om främst italienska fotboll, men också mycket annat. Vacker och vass penna - inte rädd för att kritisera.

Platserna närmast final:
6. Jonas Dahlqvist, Canal+
7. Olof Lundh, Fotbollskanalen
8. Per Zander, Fotbollskanalen
9. Per Bjurman, Aftonbladet
10. Marcus Christenson, Fotbollskanalen

Så här kommer årets tävling att gå till: 

Steg 1 - Nominering 27 oktober - 9 november
Alla ni besökare och medlemmar får vara med och nominera kandidater till våra kategorier. Varje person får nominera en kandidat i varje kategori.

Steg 2 - Omröstning 12 november - 30 november
I november har vi fem finalister i varje kategori (de som fått flest nomineringar). Nu får ni besökare och medlemmar rösta på era favoriter och samtidigt vara med och tävla om ett fint pris. Man kan bara rösta en gång.

Steg 3 - Vinnarna prisas i FANTV i december
Vi hyllar vinnarna i vår studio i Stockholm i december med prisutdelning m.m.

Årets kategorier är:
1. Sveriges bästa Sportkommentator (TV/radio)
2. Sveriges bästa Expertkommentator (TV/Radio)
3. Sveriges bästa Programledare/studioankare
4. Sveriges bästa Krönikör
5. Sveriges bästa Sportbloggare
6. Sveriges bästa Sportjournalist alla kategorier

Marcus AvenbrandMarcusAvenbrand2008-11-12 15:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans