Daniel Örlund nobbar Fredrikstad
Daniel Örlund petades under säsongen av först Niklas Bergh, sedan av Tomi Maanoja. Efter succé i Norge jagas han av flera norska klubbar.

Daniel Örlund nobbar Fredrikstad

Daniel Örlund gjorde succé i norska Fredrikstad. Laget som slutade tvåa i tippeligan ville ha honom permanent. Men AIK:s målvakt nobbar en flytt.

Örlund lånades ut i början av augusti till Fredrikstad och gjorde succé direkt. Han var instrumentell i den lilla norska klubbens vandring mot andraplatsen i ligan, en av de största framgångarna någonsin.
Med nye Tomi Maanoja i AIK känns Daniel Örlund inte som ett förstaval som målvakt inför 2009. Men han väljer att nobba ett bra bud från Fredrikstad. 

- Vi gav Daniel det bästa bud vi kunde försvara. Under helgen fick vi besked från hans agent att det budet var för lågt, säger Fredrikstads sportchef Tor Kristian Karlsen till Nettavisen.
Uppgifter säger att Fredrikstad hade en option om att få köpa loss Daniel Örlund för en summa motsvarande två miljoner kronor.

Men att Daniel Örlund nobbar Fredrikstad behöver inte nödvändigtvis innebära att han satsar på AIK kommande säsong. Örlund har kontrakt över 2009 men storklubbar som både Rosenborg och Viking uppges ha ett intresse för målvakten. Det kan ha vägt in i hans beslut att nobba Fredrikstad som i jämförelse med de två norska klubbarna är en småklubb.

Alexander Strigén2008-12-01 11:37:29
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen