Seger över BP i säsongspremiären

Bra matchträningsstart gav vinst mot BP

Väsby fick en mycket bra start inför säsongen då man besegrade BP med 2 - 1 (1-0) På Skytteholms IP i några minusgrader.

Hemmaspelet värmde dock tillräckligt så vi c:a 200 som fanns på plats slapp frysa.
Redan efter 5 min. hade Pontus Engblom en jättechans att ge Väsby ledningen men fick inte till det avslut han ville ha.

Desto bättre gick det i 12 min. då Niklas Backman hittade in med en boll bakom BP:s försvar där nyförvärvet Omar Eddahri dök upp och mycket behärskat lobbade över en utrusande Benny Lekström i BP-målet, ett oerhört vackert mål var det.

Ett annat nyförvärv är David Nordbeck, en 30-åring som skall ta "Gabbes" plats på mitten, han dirigerade och gestikulerade ordentligt och var mycket nära att öka på Väsbys ledning i 24 min. då hans fina nick på en hörna smet precis över ribban.
Fredrik Holster avslutade halvleken med ett fräsande skott från 25 meter, bollen smet precis utanför stolproten.
Första halvtimmen var Väsbys, sista kvarten till BP, så resutatet 1-0 får anses rättvist.

I andra halvlek fick vi det svårare då BP tryckte på ordentligt stundtals, men vår defensiv denna dag var i det närmaste vattentät.

Kul att se hur vår innerback Niklas Backman fullständigt raderade ut BP:s kulspruta Olof
Guterstam som inte kom till ett ända avslut.

Pontus Engblom spelades fram i 63 min. och kom ensam med BP-målvakten som han "drog" men fick inte iväg något avslut då vinkeln blev för liten.

Ett långt inlägg lyftes bort ut mot sidan av Thomas Thudin i hemmamålet, dock inte bättre än att det gick rakt på en framrusande BP-spelare som med kraft slog upp bollen i nättaket bakom en chanslös "Thudde" 1-1 och klockan hade hunnit fram till 75 min.

BP hade knappt jublat klart när blixten slog ner i BP:s straffområde. Väsby slog till direkt på avsparken, några snabba "one thatch" och Omar Eddahri spelade fram Pontus Engblom som stötte in segermålet 2-1 från nära håll.
Snacka om svar på tal!!! Mindre än en minut mellan målen.
Resten av tiden försökte BP kvittera än en gång men några större farligheter kunde laget inte skapa, dock var man det bättre laget under långa stunder i halvleken.

Beröm till alla i Väsby som gjorde en riktigt god säsongstart på trän-matchandet, Niklas Backman dominerade förstås längst bak, lite av matchens lirare var också nyförvärvet Omar Eddahri som stod för ett ursnyggt lobbmål och en målgivande passning till segermålet.

Sveriges mest omskrivna tonåring när det gäller fotboll Pontus Engblom visade upp en imponerande snabbhet och god speluppfattning, är dock säker på att han har ett större register än han visade idag så fort han kommer in i spelet som AIK och Väsby tillämpar.

Väsby spelade utan en skadad Niklas Westberg, Viktor Lundberg spelade med AIK och de tre P-19 landslagsmännen Sotirios Papagiannopoulos, Christoffer Eriksson och Magnus Eriksson vilade efter en tuff La Manga vecka.
Nästa lördag är det dags igen, samma tid, samma plats och Syrianska Botkyrka (div-1) är motståndare.