Nionde matchen i rad utan förlust för Väsby United.

Strålande solsken och ren sommarvärme var det på Skytteholms IP när Väsby United
tog emot gästande Motala AIF från söderettan.

Tre sena mål gjorde att Väsbys förlustfria svit  förblev intakt.

Väsby United – Motala AIF 3 – 0 (0-0)

Gästerna visade direkt att man skulle göra allt för att inte släppa in något mål, en mycket tät defensiv visade man upp med mycket folk ”hemma” d.v.s. på rätt sida om motståndaren när denne har bollen.

Väsby som på intet vis är vana att föra matcherna stångade sej blodiga mot MAIF:s försvarsmur, och vi c:a 150 talet åskådare fick vänta ända till 22 min. innan ett avslut kom från hemmalagets sida, det var Pontus Engblom som nickade tätt över på Elvis da Silva Santanas avvägda inlägg.

Med kvarten kvar så kom ett nytt Väsby-läge, Daniel Sundgren hittade pannan på Jesper Carlsson, återigen smet bollen precis över målet.

Obi Etie kom loss minuten senare, tyvärr gick skottet rakt på Richard Göthberg i MAIF målet.
Obi hade svårt att få någonting uträttat och byttes följaktligen ut i halvlek mot Magnus Eriksson som under sina 45 min. hann med två målgivande passningar.

Med 10 min. kvar av halvleken fick gästerna iväg sitt första avslut, dock inget som beredde Erland Hellström i hemmamålet några större bekymmer, det lilla Erland hade att göra under hela matchen gjorde han bra, visade upp en helt annan pondus än i sin premiärmatch mot Akropolis då han fick kröka rygg tre gånger, 16 mån frånvaro p.g.a. skador sätter sina spår.

En första halvlek som inte gav träningsspelandet mycket var det, kändes skönt när den duktige domaren Keijo Hyvärinen från Haparanda blåste av efter 45 min.

Gästerna kom ut till andra halvlek med en helt ny inställning, frejdiga anfall första kvarten avlöste varandra, en ”nicklobb” var nära att överlista Erland Hellström, en bra frispark tätt över.

Väsbys anfallsspel hade gått i stå och tre byten kom också ganska omgående, in med vänsterbacken Christoffer Eriksson som spelmotor på mitten, något som han klarade med bravur, matchens lirare utan tvekan.

Skyttekungen Omar Eddahri kom också in och han behövde inte många min. på sej innan det small bakom Göthberg i MAIF målet.

Ett avvägt inlägg mot 16 met. linjen från Peter Motas togs ner på bröstet av Omar som stod med ryggen mot målet, snodde runt och klippte distinkt in 1-0 på halvvolley, ett klassiskt mål för en skyttekung.

Då Väsby bytte in sina ordinarie spelare (Lagkapt. Daniel Johansson och mittfältsmotorn David Nordbeck vilade) kunde inte gästerna stå emot längre.

Magnus Eriksson ”gjorde” sina bevakare och spelade snett inåt/bakåt där Christoffer Eriksson mötte med ett distinkt skott och 2 – 0 till hemmalaget.

Med min. senare upprepades samma sak, fast denna gång var det Pontus Engblom som lika distinkt som ”Crille” Eriksson avslutade dagens målskytte med att göra 3-0.

Sista halvtimmen är det som man minns från dagens match.

Nu väntar andra omgången i Svenska Cupen mot Hammarby TFF på Kanalplan inkommande onsdag kväll kl. 19.00.

Skulle Väsby vinna den matchen väntar ett Allsvenskt lag på hemmaplan i tredje omgången.