Aziz magiska fötter visade vägen

Assyriska i allmänhet och Aziz Corr Nyang i synnerhet visade att man även i år vill vara med och slåss i toppen. Norrköping kom aldrig riktigt in i matchen och det kändes som en gedigen insats rakt igenom.

Aziz blev utsedd till matchens lirare och Assyriskas tränare Roberth Johansson kunde inte annat än hålla med på presskonferensen efter matchen.
- Aziz är briljant idag. Ger oss tid och andrum som får motståndarna att bli passiva, vilket gör att han får ännu större ytor och våra anfall blir längre.

Roberth var nöjd med matchen och ansåg att Assyriska hade marginalerna på sin sida. Två tuffa byten för Norrköping i inledningen av matchen gav Assyriska första målet.
- Vi gör 1-0 psykologiskt viktigt precis efter deras andra byte. Då får vi ett litet övertag och sedan gör vi 2-0 innan halvtid.
- Det är små marginaler ibland och idag var de med oss, konstaterar en nöjd hemmatränare.

Innan premiären har det funnits en viss rädsla för anfallet i Assyriska med alla skador. Men när det väl gäller så kliver Xhevdet Lumnica fram och dunkar in två mål.
- Jag trodde på Xhevdet idag. Han gör en mycket bra match som gör att vi får tag i bollen.

Dennis är som vanligt en grym skytt vilket leder fram till båda målen. Första skottet avlossar han en bit utanför straffområdet klockrent i stolpen. På returen behöver Xhevdet bara peta in 1-0. I den 35 min får Assyriska en frispark en bra bit utanför straffområdet, men det räds inte Dennis för. Han laddar på en riktig kanonkula som målvakten omöjligt kan hålla. På returen är måltjuven Xhevdet återigen framme och petar enkelt in 2-0.
- Det är små marginaler men han skjuter riktigt bra. Så nöter han också extra 2-3 dagar i veckan på frisparkar, säger Roberth.

Norrköpings tränare Göran Bergort kunde bara konstatera att förlusten var rättvis. Även om laget fick mer att säga till om i andra halvlek så skapades det alldeles för lite målchanser. Assyriska kunde i kraft av sin 2-0 ledning spela mer på säkerhet, vilket gjorde det svårt för Norrköping.
- Vi fick en tuff start och utan våra bästa spelare så är vi helt enkelt inte ett topplag, konstaterar en besviken bortatränare.

Felix Rimfrost
Skribent
felix@rimfrost.se
 

www.assyriska.se

Felix Rimfrost2009-04-11 23:45:16
Author

Fler artiklar om Assyriska FF

Krönika: Vägen tillbaka…
Spelschemat spikat - första derbyt i maj
Styrelsen är äntligen tillsatt!