Väsby United förlorade igen, nu mot Åtvidaberg.

Efter många om och men kunde till slut matchen mellan Väsby och Åtvidaberg spelas. Skytteholm blev spelplats sent på lördagkvällen då Vilundavallen inte är spelbar.

Väsby United – Åtvidabergs FF 0 – 2 (0-0)

Matchbilden var ingen trevlig syn för Väsbyfansen, (237 åskådare) gästernas bollinnehav under första halvlek var kopiöst, hemmalaget fick inrikta sej på att hålla rent framför målet, något man lyckades väl med.

En av gästernas bästa spelare var Robert Walker som med sina två mål var den som sänkte Väsby.

Han började med att visa upp sej i 6:e min. med ett tungt skott utanför Erland Hellströms bortre stolpe, kanske gästernas farligaste chans under en halvlek där det inte skapades speciellt mycket framåt från något av lagen.

Pontus Engblom, underbarnet från IFK Sundsvall och som tillhör AIK finns på den s.k. utlåningslistan till Väsby som består av sex spelare, alla under 23 år.
Pontus skapade en halvchans med en nick tätt över målet efter en frispark.

Magnus Eriksson som var Väsbys andra forward klackade bollen utanför Henrik Gustavssons mål efter en dryg halvtimme, det var allt hemmalaget lyckades åstadkomma under första halvlek.

Med några min. kvar laddade Åtvidveteranen Kristian Bergström ordentligt på en frispark, Erland gjorde dock en riktigt fin ”TV-räddning” på den väl anlagda frisparken.
Trots Åtvidabergsklackens envetna hejarramsor kunde Väsby gå till halvtidsvila med 0-0, något de fick vara mer än nöjda med.

Andra halvan började med ett farligt skott på utsidan stolpen av Åtvids Oscar Möller, detta följdes upp minuten senare med ett långskott (25 met) från Robert Walker en boll som studsade försmädligt över Erlands utsträckta händer, ett mål som man inte får släppa in i Superettan.

0-1 och uppförsbacken började, bara någon min senare var det nära 0-2 efter kalabalik i hemmaförsvaret som matchen igenom fick kämpa ordentligt, något som man också klarade med beröm godkänt.

Väsbys enda målchans i andra halvlek kom i 67 min. då Magnus Eriksson sköt över i ett halvskapligt läge, det är tveksamt om Henrik Gustavsson i Åtvidabergsmålet behövde duscha efter matchen, något som säger allt om Väsbys impotens framåt.

Då Väsbys bästa spelare Hezha Agai åkte ut i 77 min. efter två gula kort blev det ännu svårare att få till någonting framåt.

Staffen som följde på Hezhas utvisning slog Danel Hallingström okoncentrerat långt utanför Erlands högra stolpe.

Väsbys krampaktiga försök under slutmin. för att nå en kvittering resulterade bara i ett extra baklängesmål, återigen var det Robert Walker som var framme och kunde rulla in bollen i ett övergivet hemmamål.

0-2 är siffror som Väsby får vara nöjda med, som ”Vi I VÄSBY” konstaterade redan efter Vasalundsmatchen så kommer Väsby att få stora problem om laget inte får till det framåt, nu hade man näsliga 0 skott på mål under 90 min.
Ungdomarna Pontus Engblom och Magnus Eriksson väger helt enkelt för lätt mot stabila försvar i Superettan.

Nu väntar en Cupmatch för Väsby, förhoppningsvis hemma på Vallen, celebert besök är det då oerhört formstarka Helsingborgs IF med Henke Larsson är det som publiken får se live på Vilundavallen.
Söndag 26 april kl. 17.00 är det som gäller.

Bäst i Väsby denna gråkalla kväll: Hezha Agai, central mittfältare
-Matchvärd: Blomsterpinglan på Centralvägen i Upplands Väsby
-Bollpojkar: Bollstanäs SK P-96 som gjorde ett strålande jobb även som flaggbärare/inmarchpojkar